Oppskrift: Eplepai med ekstra alt

Eplepai med ekstra alt

Nok til en vanlig paiform

Paideig:
2,5 dl hvetemel
100 g smr
2 ss brun farin
2 eggeplommer

Fyll:
4 syrlige epler
50 g smr
1 dl brun farin
1 dl mandelflak, ristet
50 g hvit sjokolade
50 g mandelmasse

Gjr slik:
Begynn med deigen. Knahvetemelogsmrsammen til en smulete masse. Tilsettbrun farinogeggeplommerog bland godt til en fast deig. Legg blandingen p et melet underlag og kna til en jevn deig. Trykk deigen jevnt utover i paiformen, og sett den i kjleskapet mens du lager fyllet.

Sett ovnen p 225. Skrell, fjern kjernehuset og skjreplenei bter. Smeltsmreti en stekepanne, tilsettbrun farinog eplebtene. La det hele smkoke p litt over middels temperatur, rr av og til. Etter ca. 10 minutter begynner sukkerblandingen tykne og eplene begynner bli myke. Bland ihalvparten av mandelflakeneog hell hele herligheten over deigen i paiformen. Rivhvit sjokoladeogmandelmasseover. Avslutt med str overresten av mandelflakene. Stek i ovn i ca. 25 minutter og server med vaniljesaus eller god vaniljeiskrem.

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

-Kirsten

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Hattfjelldal

Hei! Heter Kirsten, er 28r. Hopper rundt og prver og vre blid og glad for det meste. Drmmer om framtiden. Jobber som selvstendig for Forever Livings Aloe Vera Produkter som er Verdens ledende p Aloe Vera produkter. Er grdsjente og hestejente :) Generelt veldig interessert i dyr. Kommer til blogge en god del om jobben min som forhandler for Forever Lvining og produktene vi har. Ellers om meg selv og det som interessere meg, tanker og flelser. Livsmotto: Alt skal prves! Ellers takk for at du leser bloggen min:)

hits