Oppskrift: SjokoBombe

P sndag fikk jeg lyst til bake, men regnet med at jeg ikke hadde ingrediense til lage hva som helst. S da var det bare sette seg ned lete for se hva man kunne finne av oppskrifter med det jeg kansje hadde i hus.

Startet letingen p godt.no, syns oppskriftene der er s oversiktlige. Og finner alltid masse godt der :)

Jeg fant disse to oppskriftene Jaffa-kakerog Espressomousse. Disse ble grunnlaget for det jeg fant ut jeg skulle lage, ettersom jeg ikke hadde alle tingene for lage en av dem :)



Jeg brukte kjeks-bunn oppskriften fra Jaffa-kakene og brukte espressomoussen-kremen som topping.

Kjeks-bunnen:

4 egg

100g sukker

100g hvetemel



Forvarm ovnen p 200 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Deretter vender du inn hvetemel i rra.

Fordel rra i formene. (jeg brukte 12 store muffinsformer).

Stekes i 8-10 minutter til de er lysebrune i fargen.






Mens bunnene steker fixer man toppingen.

Her hadde ikke jeg de mengdene jeg trengte s mtte inprovisere litt :)

Topping:

200g hakket mrk sjokolade

1,5 dl varm, stek kaffe eller espresso.

3 eggeplommer

3dl kremflta, pisket krem.




Ha kaffe og sjokolade sammen i en bolle til sjokoladen smelter (kansje m du ha det over et vannbad).

La blandingen avkjle seg litt.

Tilsett eggeplommene, ett av gangen.

Pisk s flten og vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.



Ha dette over de nystekte kjeksbunnene, den mengden du nsker, jeg bare fylte p det som var plass ;)




S pyntet jeg med ekstra sjokoladebiter, banan og kiwi.

Skulle gjerne hatt noen jordbr p toppen og planen var ogs legge en jordbrskive p kjeksen fr jeg helte over sjokoladen :)





Ble ei sjikkelig bombe dette. Og ettersom den ikke kunne fryses s lett, var det bare invitere flk p kaffe. Jeg hadde tre igjen fr kvelden var omme og de forsvant neste dag ;)

Koz dere!

Moren min lagde noen Lavkarbo-brd tildligere p kvelden



-Kirsten

8 kommentarer

Silje Eriksen

25.03.2015 kl.13:29

nam, s godt det s ut, fikk skikkelig lyst p :D

xoeponaxo

25.03.2015 kl.13:53

Silje Eriksen: Veldig enkle, s kan man bytte ut f.eks sjokoladekremen med en annen krem f.eks og lage en ny vri p den ;)

Iselin Rene

25.03.2015 kl.19:59

det s herlig ut :)

xoeponaxo

25.03.2015 kl.20:51

Iselin Rene: var ganske s godt :)

Helga Marie Gulliksen

26.03.2015 kl.20:28

NAM! Er alltid gy improvisere p kjkkenet :-D

xoeponaxo

26.03.2015 kl.20:36

Helga Marie Gulliksen: Det er sant :D

Egeo

27.03.2015 kl.18:37

nam dette s helt fantastisk ut!

xoeponaxo

27.03.2015 kl.20:01

Egeo: Takk for det. Smakte deilig :)

Skriv en ny kommentar

, Hattfjelldal

Hei! Heter Kirsten, er 28r. Hopper rundt og prver og vre blid og glad for det meste. Drmmer om framtiden. Jobber som selvstendig for Forever Livings Aloe Vera Produkter som er Verdens ledende p Aloe Vera produkter. Er grdsjente og hestejente :) Generelt veldig interessert i dyr. Kommer til blogge en god del om jobben min som forhandler for Forever Lvining og produktene vi har. Ellers om meg selv og det som interessere meg, tanker og flelser. Livsmotto: Alt skal prves! Ellers takk for at du leser bloggen min:)

hits