oktober 2014

HAPPY Happy Halloween - Bokstavelig talt!

Jeg er så HAPPY :D

Min kjæreste lille hårdott kom hjem og inn i ettermiddag.

Han har ikke vært inne siden i vår og jeg har sett han kun en gang i sommer. Så jeg har vært veldig spent på om han ville komme nå når det begynte å bli kaldere, han pleier som regel å gjøre det, også er det like spennende hver gang hvor lenge han blir hjemme før han reiser ut på neste eventyr.

 

 

Ha en fortsatt fin Halloween ;)

 

-Kirsten

Tim McGraw - My little girlUka som gikk - UKE 44

Mandag: - 27 oktober 2014

Jo nå skal du få høre om min kjempe spennende mandag. 

Jeg sto opp ca kl 9.30 og fikk laga en kopp kaffe og satt meg ned i go-stolen for å våkne helt. Fikk så leita fram det jeg skulle få gjordt i dag, som å gå over litt regnskap og slikt kjedelige ting. Sjekke litt nettsider og mail. Blogge litt og få ut noen innlegg som skulle vært postet for noen dager siden som  jeg plagdes litt med.

Fikk utløp for noen nye ideer for bloggen og for å finne tilbake til skrivelysten. Så nå kommer det vær søndag et innlegg med Ukens Tema som leserne velger for meg.

Denne ukens Tema (uke 44): Juletradisjoner - denne kan du lese på søndag.

 

Alt i alt har man hatt en bra dag i dag og jeg ser frem til i morgen og det som kommer.

 

Været i dag: Grått, overskyet og vind, til tider ganske bra vind. Regnet og sklettet om hverandre hele dagen, så bare vått og deprimerende ute.

 

Tirsdag: - 28 oktober 2014

Opp kl 07.30 i dag for i dag skal man på jobb i barnehagen. Begynner kl.08.30 og må kjøre kl. 08.00 for jeg har litt over ei mil å kjøre på jobb, og på denne tiden av året stresser jeg ikke med å komme meg på jobb når man ikke vet om det er glatt eller bart. Er mildt i dag også, regner, men likevell kan der være plasser med kuldegrader og påfrosset på veien enkelte steder, men håper på at det ikke er det.

 Turen på jobb var meget stressende, var glatt og møtte jo selvfølgelig en trailer mitt i veien ned en glatt bakke. Men kom meg helskinna på jobb og hjem igjen.

Dagen på jobb gikk i jakttur med et par av barna med leke børser, de har tema: Jakt, denne måneden. Så har det vært uteleik og masse gøy og morro. Har ledd masse i dag. Så nå er jeg sliten. 

Så nå blir det avslapping resten av dagen. 

 

Været i dag: Grått og overskyet i dag også, men mildt å godt ute. Vært for det meste oppholdsvær, men begynte å regne litt i ettermiddag når jeg dro fra jobb litt før kl. 16.00.

 

Onsdag: - 29 oktober 2014

Var våken ca kl. 08.30 og la ut et ferdig innlegg på bloggen, men la meg ned og sov litt til, skulle bare ligge til litt over kl. 09.00, men klokka ble plutselig over 12, tihii. Greit når det ikke var noe stress med å stå opp.

Våknet opp til at det igjen var hvitt ute.

I dag er det absolutt ingen planer, skal kun surre rundt og være litt slask. Eneste jeg tenker jeg må gjøre er å dusje ettersom jeg skal innom på jobb i morgen en tur, så da kan jeg jo være litt renslig :p

 

Været i dag: I dag var det igjen snø, men det er mildt og nedbøren kommer i form av snø/regn. Overskyet og vind.

Så også pga været er jo dette en veldig fin innedag. Så da kan man heller sitte med kaffekoppen i go-stolen og tenke/planlegge litt blogg-innlegg fremover. Også sitter man jo litt å ser på nyhetene for å se hva som har skjedd pga av disse vannmassene som har kommet og de ødeleggelsens. Så er man jo fryktelig spent på når denne "Mannen" skal rase. 

 

Torsdag: - 30 oktober 2014

I dag måtte jeg opp litt før kl.08.00 for da skulle jeg kjøre på jobben og være 2 timer, jobb dagen ble forlenga til full dag da hun ikke følte seg helt i form hun jeg skulle steppe-inn for de timene. Å det er man jo ikke lei seg for. I dag hadde vi føreste dagen vi tok med barna i hallen siden i vår. Var veldig glad for det for ute var det ikke mye hyggelig vær og det ville bli nok for dem å gå ut å leke på ettermiddagen. Ungene syntes bare det var så gøy å komme i hallen å leke igjen, klærne flagret før dem sprang inn i nærmest stor jubel. Å få leke helt fritt i et gedigent rom med masse annet som vi ikke har i barnehagen, var så gøy å se på dem i dag.

Det ble mer en våt-fornøyelse da vi gikk ut å lekte på ettermiddagen, men gøy var det også.

Var noe sliten i dag også etter jobb og en stressende kjøretur til og fra jobb på sørpete og ikke brøytet vei. Det er ikke gøy. Blir bare mer og mer redd og hadde ei skikkelig uhyggelig kjøretur for ca en uke siden som kunne blitt stygg og jeg hadde nok vært uten bil da om jeg hadde havnet i grøfta, men av en eller annen slags flaks sto jeg enda med alle fire hjula på veien da alt var over og jeg fikk stoppet bilen. Nærvevrak.

Været i dag: I dag var det også mildt, veksler litt mellom regn og snø, men for det meste regn som kommer ned. Blåser også litt i dag også. Ikke det mest koselige været.

 

Fredag: - 31 oktober 2014

Hjemmedag i dag igjen. Sto opp litt over kl. 11.00, men var våken noe før det. Startet dagen som vanlig med en kopp kaffe i go-stolen foran tv'n, mens man fikk våknet helt og så var det å sjekke dataen og finne ut hva som skjer rundt om i verden.

Har ikke store planer for dagen, men noen små. Skal få ryddet litt på soverommene og pakke bort litt greier som bare står i veien. Skal se over litt klær som jeg ikke bruker som ikke passer og se om jeg kan selge dem. Så får man planlegge litt hva som skal gjøres neste uke, sette opp jobb-dager og se over hva som skal blogges om og sette av tid til foretningen min som forhandler.

Været i dag: Nydelig. Fin, klar, blå himmel. Litt kaldere i dag, ett par minusgrader. Sola skinner.

Kansje må man ta seg en tur ut i dag å gå en tur når det endelig ble så pent ute, har ikke vært noe trivelig ute de siste dagene.

 

I helgen:

I helgen skal jeg bare være hjemme og holde på med mitt, håper litt på besøk, men det blir mest sannsynlig ikke noe av. Været kommer til å bestemme mye av helgen min. Har veldig lyst å komme meg en siste tur opp i skogen/fjellet og sitte der og se, med et lite bål og kansje noen brødskiver å grille. Det må være mitt store mål for helgen, så får vi se om været ødelegger det.

 

Trenger også litt hjelp fra dere lesere. Trenger nye forslag til Ukens Tema, så har du noen forslag, gi meg dem.

Delta gjerne også i konkurransen min - her

 

Så ønsker jeg alle der ute en riktig flott halloween-helg! Håper å få masse kule kostymer.

 

-Kirsten

Innfører Ukens Tema!

For å bli litt mer inspirert i skrivingen skal jeg begynne med Ukens Tema som dere lesere velger fra uke til uke.

 

Her kan det komme mye rart som jeg både kan og ikke kan osv. Kan bli gøy!

 

Men trenger jo da selvfølgelig forslag fra dere til hva jeg skal skrive om denne uken og neste uke

 

 

-Kirsten

Fikk storfint besøk her om dagen!

video:video0026

Værsegod og telle ;)

-Kirsten

 

 

Opprydding i bloggen og nytt design.

Har brukt de siste dagene til å rydde opp litt i bloggen og skiftet til et renere og enklere design så ting ser litt mer ryddig ut. Å håper også dere som lesere finner det enklere og bla seg fram i innleggene og finne det som intresserer dere. 

 

Produktene jeg selger har fått nye kategorier med et enklere og ryddigere innhold slik at dere lettere kan finne det produktet du leter etter.

 

Litt oppryddning gjennstår før jeg er helt ferdig, men det tar jeg sånn smått etterhvert. Har fått tatt det viktigste.

 

 

Håper dere liker forandringene og at dere også syns det ble litt mere oversiktlig. Ha en fin mandag videre.

 

-Kirsten

Borte i middagsbesøk.

I går ble jeg invitert i middagsbesøk på kvelden. Skulle bli servert to retter, en med hvalkjøtt og en med kylling. 

Gledet meg veldig, for jeg var ikke sikker på om jeg noen gang hadde smakt hvalkjøtt og jeg liker å prøve nye ting.

 

Middagen skulle serveres kl 19.00 og jeg gjorde meg klar og gikk 18.30. Skulle til ei hytte ved der jeg bor. Og bestemte meg for å gå for det er en passlig og fin tur. Da jeg kom forbi naboen var også dem på tur ut å skulle gå, de var på tur til en annen hytte igjen i besøk, så slo følge med dem og koslig var det, når man ikke treffer dem og prater med dem så ofte selv om man er naboer og slekt.

Vell fremme på hytta fikk man seg en vodka-shot og kvelden var i gang. Satte meg ned på gulvet i hundesenga og koste litt med hunden til det ene paret som var der. En kosete fugelhund. De som eier hytta hadde også med seg to hunder, men de var i buret under middagen. Det er to kinesiske nakenhunder, hvorav den ene er langhåret. Kule hunder egetlig.

Så satte man seg til bords, ble servert vin, og vi forskynte oss av maten. Begynte med gryten med hvalkjøtt. Var laget til enkelt som en jegergryte med kvalkjøtt, ris, salat og tyttebær. Var godt, men hadde egentlig større forventninger til det. Men var da spiselig. Smakte etterpå på kyllingretten som så ut til å være granert med ost og sprøstekt bacon, var noe saus i som jeg ikke er helt sikker på hva var. Syntes kyllingretten igrunn var bedere enn hvalkjøttgryta. Kyllingen var krydra og hadde en mere smak som jeg liker. Kjempe godt var det. 

Vi spiste oss mette og flyttet oss over til stuebordet hvor det ble mere  kosing med hundene og drikking av vin, og to mannfålk satt der med hver sin vodkaflaske og fylte opp shotglassene hver gang dem ble tomme. Heldigvis satt han eneste som var på min alder med pepsi max flaska og jeg fikk smått fylt opp vinglasset med brus så man fikk i seg litt som kunne vanne ut all alkoholen man fikk i seg. 

Men gud for en hyggelig kveld og de snakket allerede om å planlegge en ny middag om 14-dager. Men da skulle de spise noe som jeg ikke hadde så veldig lyst på, så da ble det evt tilbehør på meg.

Rundt midnatt takket man for seg og ruslet hjem i mørket. Var så deilig å gå da det var ganske mildt igjen nå når regnet kom igjen etter noen dager med snø.

Alt i alt en fin helg selv om man nesten bare har kunnet sitte inne når da har regnet og blåst ganske bra, spesielt i dag. Men da kan man jo bare krype sammen i et pledd, i en stol, med en kopp kaffe og jobbe litt... Ikke sant?

 

Takk for denne helgen!

 

-Kirsten

OMG! For noen Stemmer!

Her er noen av de vakreste stemmene som finnes i denne kommunen jeg bor i, den ene er 12 år gamle Maren som nettopp deltok i semifinalene i Idol jr. Herregud jeg gråt så tårene rant da hun begynte på refrenget, for en sterk stemme og stolt av å kunne si vi bot i samme kommune :)

HVA SYNS DERE=?

 

 

 

cAvPFo06EuU Anneli

 

sguBeZpyxAQ Anneli

 

Anbefaler dere å høre alle. WOW for noen stemmer..

 

zNYEk7O27LQ Her er Maren 10 år.
Nyt!
-Kirsten

 

 

I dag kom snøen!

I dag våknet jeg opp til snø på bakken og snø som falt fra himmelen.

Har noen uker nå vært snø i fjellene og vi har hatt rim på bakken nesten daglig. Så nå er det vell bare å innstille seg på snøen som kommer. Hadde håpet jeg kunne få ha det deilige høstværet som var i går i noen uker til, men nei..

 

 

Når snøen kommer vet man med sikkerhet at det er på tide å få inn under tak det siste som ligger igjen ute som hindermateriell og de siste høyballene. Er du klar for vinteren? 

Det som er like spennende hvert år er om fålk får satt vinterdekk på bilen i tide eller om det ligger strødd biler i veikantene. Og det som er mest gøy er jo å høre om alle sørpå som klager når snøen kommer og som ikke kan å kjøre på snøføre. Å i år fikk dem jo også litt snø før oss og da var det jo igjen kaos enkelte plasser. Så blir spennende å se hva vinteren denne gangen har å by på. 

 

Liker ikke de klimaforandringene som har skjedd de siste årene og syns det er skummelt å se på hva som skjer rundt om kring i norge. Det blir bare verre og verre. De værforandringene som har blitt de siste årene er ekstreme og enda tror jeg ikke vi har sett det verste.

Har du noen mening om klimaforandringene og værforandringene som skjer i norge og verden?

Er så heldig å kan støtte klimaarbeidet litt gjennom den jobben jeg har som forhandler for Forever Living, men det er jo bare en liten dråpe i havet for hva man kunne ha gjort.

 

Husk å delta på konkurransen som går nå, du finner den her

 

Ha en fortsatt fin ettermiddag :)

 

xoxo

 

-Kirsten 

 


En høstdag i Oktober!

Heisann til alle på denne flotte lørdagen!

 

Hvordan har dere det i dag?

 

Sitter nå igrunn bare å venter på reinen så jeg får tatt et bilde og lagt ut. De er for øyeblikket på åkrene til naboen, så håper de kommer hit etterhvert en tur.

Har vært ute en liten tur i dag og ordnet litt småting og skal snart ut igjen. Her er det stålende sol og bare helt nydelig høstvær. Rim på bakken.

 

Må være litt effektiv i dag etter at jeg i går som hele kvelden etter jeg kom hjem fra jobb. Sto opp kl 23.00 ca å spiste litt å så litt tv før jeg tok kveld igjen. 


Sola varmer ganske godt enda. kl.13.20.

 

Konkurransen går for fullt og alle kan delta her. Blir snart lagt til enda en premie som er en foundation - Natural Beige 

Øker antall premier etter antall deltagere :) + at alle er også med i trekningen av en julebox.

 

 

Produktene kan også kjøpes her - sjekk også gjerne nyhetsbrevene når dere er inne og kjikker :)

 

Ha en fortsatt fin høstdag :)

 

 

-Kirsten

Hærlig utetid i høstværet.

Heisann og hoppsann!

 

Fikk meg en god økt ute i dag og gjorde litt småplukk her og der.

Planene er allerde klare for hva jeg skal gjøre i morgen :)

 

Startet dagen litt seint i dag. Startet med en kopp kaffe og å bare sjekke blogg, twitter, mail osv. Noen minutter med jobb også så jeg litt film.

Hoppet i dusjen og etterpå var det frokost og litt tv-titting mens jeg tørket litt, før det var tid å for å komme seg ut.

 

Innimellom syslene ute måtte jeg smått titte litt på reinflokkene som beveger seg oppi fjellet og kommer smått ned å gresser litt på åkrene før de tar seg en ny runde oppi skogen og fjellet. Syns dem er så fasinerende og vakre. Er så mange søte ungrein. Skal se om jeg får tatt et bilde av dem senere og legge ut :)

 

Har en konkurranse gående, detaljer om dem finner dere om dere klikker på bildet under.TIPS! Har dere sjekket ut det siste nyhetsbrevet i hjemmesiden min, sjekk ut her, der kan du finne masse tips og råd om sminke, trening, velvære, skjønnhet, helse, osv.

 

Ha en fin dag!

 

- Kirsten

Muffins!

TIL 12 MUFFINSER TRENGER DU:

3 egg

1 banan

50 ml smeltet kokosolje

1 ½ dl mandelmel

½ kokosmel

4 ss kakao

1 ss Forever Bee Honey

1 ts vaniljepulver

1 ts bakepulver

 

Sett ovnen på 150 grader, gjerne på

varmluft. Miks egg og banan i en

foodprocessor. Tilsett kokosolje og

honning.

 

Bland alle tørre ingredienser i en

bolle og hell så i røren.

Fordel røren i 12 muffinsformer

og stek i ovnen i ca. 15

min.

 

Nyt!

 

 

 

-Kirsten

Mimrer og ser litt tilbake :)

Hei alle sammen!

 

I dag har vært en dag da jeg har hatt lyst til å smile :) Å av ingen spesiell grunn, bare smile.

Har ikke gjort noe fornuftig, har bare soset rundt og gjort litt her og der etter hva jeg har hatt lyst til.

Fant tilbake til min gamle twitterkonto, så kansje får jeg lyst å begynne å tweete igjen. Er her andre som har twitter?

 

Har sittet å sett gjennom litt bilder fra sommeren og mimret litt til de gode dagene.

 

Har vært noen nydelige høstdager i det siste og håper det fortsetter noen dager til slik at jeg har ut å lage litt bål og ordne til for vinteren oppe i skogen hvor jeg har bålplass. Rydde litt kvist og bære opp litt mere ved før snøen kommer.

 


 + toalettveske med på kjøpet.

Nettbutikk (-25%rabatt)

 


I dag da jeg våknet opp var det hvitt rim på bakken og dagene er kaldere. Å innimellom titter sola frem og det er fantastisk nydelig.

Reinflokkene kommer i tur og orden og beiter litt på åkrene før dem drar videre. Syns det er så koz å sitte å se på dem. Vakre dyr.

 

Her om dagen kom det en ungrev forbi og jaktet etter mus i åkerkantene. Han hoppet og danset og lekte seg godt der han holdt på. Å jeg koste meg med å se på den lille som lekte seg i gresset :)

 

Tidligere i høst fikk jeg se noe annet. En elgokse gikk og beitet like ved der hestene sto og fatet vist nok en intresse for dem, for da jeg gikk ut litt senere sto han å beitet 2-3 meter fra gjerdet og den ene hesten, en hoppe sto å hang over gjerdet nesten for hun kunne gjerne tenkt seg til å treffe den store karen i skogen, da han begynte å gå der fra ble hoppe helt gal og begynte å løpe for hun skulle følge etter han og være med han. Så jeg tror der var en stk brunstig hest som hadde funnet seg ny kjærste ;)

Jeg flirte godt og håpet det skulle stå en elgokse i gjerdet sammen med dem neste morgen.

 

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

-Kirsten

Lenge siden sist ja..

Har vært en lang stund nå jeg ikke har fått blogget, mest pga jeg ikke vet hvordan man skal ordlegge seg litt å sånt. Klarer enda ikke å finne de rette ordene for det jeg aller helst kunne tenke meg å skrive om, så får bare ta tiden til vent.

Har vært en tung tid, men heldigvis vært noen øyeblikk innimellom som har vært verdt å ta med seg videre.

Tok meg en liten måneds pause ca fra jobben min som selvstendig forhadler og bare fått tenkt litt fremover. Hatt litt jobb i barnehagen slik at man har fått koblet litt bort i andre omgivelser og gikk litt inn i barndommen igjen og nesten bare lekte og hærjet sammen med barna at jeg igrunn glemte andre arbeidsoppgaver, men gøy var det. Fant også ut at man begynner å bli gammel og ikke er like smidig og utholden, måtte ha litt pauser innimellom, hehe.

 

Nå begynner jeg sånn smått å jobbe litt mere igjen, er i full gang med salg av julegaver, er bare så masse flott jeg selger i år, anbefaler dere å ta en titt. Julekatalogen finner dere under kategorien Julen 2014. Bestiller varer både mandager og torsdager om bestillingene er store nok. Nettbutikken er fått en liten oppussing og dere kan nå lese nyhetsbrevene der også. De er bare supre og fulle av tips og råd om alt, ikke bare om produktene og aloe vera :)

Månedens produkt denne måneden er 2 supre produkter, shampoo og balsam + en gave. (25% rabatt). Bruker denne shampooen og balsamen selv og håre mitt elsker dem.

Skal også lete litt etter nye potensielle forhandlere nå fram til jul. Er en helt enestående mulighet å starte jobben nå å bruke produktene i julekatalogen som startmotivasjon. Så hvis du eller noen du kjenner som kunne tenke seg en extra-jobb/hobby send meg gjerne en mail for å få vite mere eller du finner litt info i nettbutikken :) Kansje du kan jobbe deg opp en fin julebonus ;) Å jeg hjelper deg gjerne med det :)

Nettbutikk

Mail: k.s.7.86.e@gmail.comSvarer på alle sp.mål :)

 

Ha en fortsatt fin mandag alle sammen. Dere er alle flotte mennesker, husk det.

 

-Kirsten

 

 

Ta hand om det du har høstet

 

Ta hand om det du har høstet

Nå er tiden inne for å nyte hagens og skogens alle herligheter. Men tenk også på at det du ikke orker å spise akkurat nå kan saftes, syltes, tørkes eller fryses for å nytes på mørke høstkvelder. På med forkleet, og sett i gang. 

Bær og frukt
Lag deilig syltetøy og leskende saft ? garantert uten e-nummer. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, og du kan variere smakene nesten i det uendelige. Frys alt du ikke har tid til å spise og drikke nå, så kan du nyte dine handplukkede godsaker også om vinteren.

Sjekkliste for syltetøy og saft

  • Vær nøye med å ta bort skummet. Alt ?rusk og rask? skal bort.
  • Vær forsiktig med å doble oppskriften. Kok istedenfor i flere omganger.
  • Rengjør glass og flasker veldig nøye. Fyll de mens de er varme, for eksempel direkte fra oppvaskmaskinen.
  • Fyll glassene helt til kanten for å minske risiko for mugg.
  • Oppbevar syltetøy og saft kjølig og mørkt så holder de seg lengre og smaker mer.

Epler
Lag eplemos og bak eplekaker og paier i massevis. Lag eplesaft og eplekrem ? og frys ned eplebåter for å bake med de i vinter (de kan bli litt brune, men det vises jo ikke i kaken?). Vinterepler kan oppbevares kjølig, men frostfritt innpakket i papir, gjerne på et litt fuktig sted. Og du, tørkede epleskiver er jo like godt som godteri.

Tomater
Det er ikke så mye som kan måle seg med gleden av å høste sine egne tomater. Og om avlingen blir stor så er det mye godt du kan lage: egen ketchup, tomatmarmelade, koke tomatsaus og fryse ned eller lage egne ?soltørkede? tomater i ovnen.

Poteter
Poteter oppbevarer du enten kjølig i en kjeller eller i kjøleskapet. Hvis du ikke har mulighet til det så kan du gjøre det på den gamle måten. Du legger da potetene utendørs i en kjegleformet haug som du dekker med noen desimeter med tørr halm, og deretter noen desimeter jord. La det gjerne være en åpning på et par desimeter uten jord på toppen. Når det blir minusgrader så skal også denne åpningen dekkes. Grav så ut poteter ved behov.

Gulrøtter
Senere sorter bør helst oppbevares i en jordkjeller. Legg gulrøtter og sand lagvis i kasser eller bøtter. En høg luftfuktighet er bra fordi da vil ikke gulrøttene krympe. Et alternativ for deg som ikke har jordkjeller er å skjære gulrøttene i tykke skiver eller terninger, forvelle de i en gryte og fryse de til de skal brukes.

Rødbeter
Den klassiske metoden for å konservere rødbeter er å lage en lake med rødbeter i skiver. Hvis man ikke vil bruke rødbetene med en gang så kan de også lagres på samme måte som gulrøtter.

Gul og rød løk
La løken ligge ute på jorden og tørke noen dager, opptil en uke, etter at du har plukket de. Hvis det er veldig mye regn så kan du istedenfor la de ligge under tak på noen aviser. Oppbevare så løken tørt slik at den holder seg hele vinteren.

Agurk
Selvlaget syltet agurk er fantastisk godt. Skjær i tynne skiver og legg i eddiklake. Du kan også lage din egen bostonagurk med litt løk og paprika.

Persille, dill, gressløk og basilikum
Høstes kontinuerlig etter hvert som de vokser. Desto mer man høster, desto mer bruker de å vokse. Klipp i småbiter og frys.

Andre krydderplanter
Liksom med dill og persille, så kan de fleste krydderplanter fryses. Men du kan også tørke urter. Urter som egner seg bra for å tørke er f.eks. oregano, timian, rosmarin, salvie, mynte, estragon og sitronmelisse. Spre de i tynne lag og la de ligge til de er riktig tørre. Oppbevares så tørt og varmt i lufttette bokser.

 

flere tips og oppskrifter finner du under nyhetsbrev i min nettbutikk

Oppskrift: Eplepai med ekstra alt

Eplepai med ekstra alt

Nok til en vanlig paiform

Paideig:
2,5 dl hvetemel
100 g smør
2 ss brun farin
2 eggeplommer

Fyll:
4 syrlige epler
50 g smør
1 dl brun farin
1 dl mandelflak, ristet
50 g hvit sjokolade
50 g mandelmasse

Gjør slik:
Begynn med deigen. Kna hvetemel og smør sammen til en smulete masse. Tilsett brun farin og eggeplommer og bland godt til en fast deig. Legg blandingen på et melet underlag og kna til en jevn deig. Trykk deigen jevnt utover i paiformen, og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Sett ovnen på 225°. Skrell, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Smelt smøret i en stekepanne, tilsett brun farin og eplebåtene. La det hele småkoke på litt over middels temperatur, rør av og til. Etter ca. 10 minutter begynner sukkerblandingen å tykne og eplene begynner å bli myke. Bland i halvparten av mandelflakene og hell hele herligheten over deigen i paiformen. Riv hvit sjokolade og mandelmasseover. Avslutt med å strø over resten av mandelflakene. Stek i ovn i ca. 25 minutter og server med vaniljesaus eller god vaniljeiskrem. 

 

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

 

-Kirsten

Oppskrift: Hot høstsuppe med gresskar, karri og kokosmelk

Hot høstsuppe med gresskar, karri og kokosmelk

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
1 ss revet fersk ingefær
1 rød chili, finhakket (ta ut frøene hvis du ikke vil ha så sterk suppe)
1 ss karri
1-1 ½ kg butternutgresskar
1 boks kokosmelk
5 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger

Gjør slik:
Del gresskaret, fjern frøene og skallet. Skjær gresskaret i mindre biter. Fres løk og hvitløk i litt olivenolje på middels varme til alt er blankt og mørt. Tilsett ingefær, chili, karri og gresskarbiter og la de svette noen minutter, men pass på så de ikke blir brent. Tilsett så kokosmelk, vann og grønnsaksterninger. La koke til gresskaret er mykt, det tar ca. 10-15 minutter. Miks suppen jevn og server med et utvalg av godsaker, da kan alle velge sine favoritter å toppe suppen med. 

Eksempel på passende topping: Finhakket chili, fetaost, sprø bacon, ristede gresskarfrø, osv. 
Server suppen medUlike typer brød + smør og ost, eller hvorfor ikke kremost?

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

 

-Kirsten

, Hattfjelldal

Hei! Heter Kirsten, er 28år. Hopper rundt og prøver og være blid og glad for det meste. Drømmer om framtiden. Jobber som selvstendig for Forever Livings Aloe Vera Produkter som er Verdens ledende på Aloe Vera produkter. Er gårdsjente og hestejente :) Generelt veldig interessert i dyr. Kommer til å blogge en god del om jobben min som forhandler for Forever Lvining og produktene vi har. Ellers om meg selv og det som interessere meg, tanker og følelser. Livsmotto: Alt skal prøves! Ellers takk for at du leser bloggen min:)

hits