desember 2014

Uka som gikk - UKE 52

Da var vi begynt på siste uka i 2014 og blir spennende og se om den bringer med seg noe godt og gøy før man takker pent farvell til 2014 og ønsker 2015 velkommen. Gleder meg helt vilt til å starte på det nye året. Så de neste dagene kan nok ikke gå fort nok.

 

Mandag: - 22 Desember 2014

På lørdagen som var kom endelig pakken fra Tone Lise Akademiet med de to neglelakkene jeg skulle få teste gjennom Likenshare. Jeg var så gla :) Resultatet kan dere lese - her.

 

I dag kjente  jeg litt ekstra på juleferien og lå litt ekstra lenge i sengen før jeg måtte opp å ta fatt på andre gjøremål. Fikk hoppa gjennom dusjen og vaska litt klær. Fikk sett litt tv før jeg tok fatt på litt jobb på dataen, så nå er jeg enda mer klar for 2015. Er så kjekt med alt som er gjort og klart :)Jeg og Tigern min har virkelig tatt ting i vårt tempo i dag. Han ligger i sengen og sover mens jeg sitter litt her og litt der, går litt hit og dit. Drikker litt kaffe mellom slagene. Har vært en veldig fin dag egentlig. 

I går kveld begynte jeg å pakke litt produkter til noen nye konkurranser som jeg skal ha på nyåret :) Så godt å kunne planlegge og være litt på forskudd. 

Været i dag: Snør litt og er ca -10 grader ute. Så helt ok vær. 

 

Tirsdag: - 23 Desember 2014

Da var det vist lille julaften. Treet var kommet opp da jeg sto opp i dag. Et helt ok tre.

Kom meg ut en tur i dag og koste meg litt i sneen, men det resulterte i at ryggen ikke er helt fornøyd med meg akkurat nå, så kan bli spennende og se hvor missfornøyd den blir. Vi får se.

Det står ikke mye på planen for lillejulaften. Jeg er alene hjemme og skal kose meg med det. Så er det viktigste med dagen å få sjekket tv-programmet for i morgen slik at jeg vet når jeg må stå opp for å rekke "tre nøtter til askepott" og "reisen til julestjernen". Det er jo det viktigste med hele julaften alt annet kan jeg godt være for uten :)

Været i dag: Veldig pent i dag. Mildt og snør lett. 

Avsluttet dagen med å lage et lite brannsår på kneet mitt da jeg sklei ned trappa med en varm nylaga kopp kaffe. Ble heldigvis ikke store merket men det var vondt nok. Godt man har så godt utstyr å hjelpe seg med ;)
 Onsdag: - 24 Desember 2014

Ja da var det igjen julaften. 

Sto opp til kl. 11.00 for å få med meg Tre nøtter til askepott og Reisen til julestjernen. Igrunn det eneste jeg liker med julen er alle filmene som går. Blir aldri lei av å se filmer.

Etter å ha sett Reisen til julestjernen hoppet jeg videre til neste film som ble Nå er det jul igjen. Og senere i kveld tenkte jeg å se to av American Pie filmene. Så blir det spennende å se hva jeg skal se i mellomtiden :)

Kroppen min verker i dag, støl og stiv. Trolig for at jeg bevegde meg i går. Skal slutte med det. Så da er det iallefall stor fare for at jeg blir sittende og se en del film. Er et ork å gå på do, da jeg må halte meg opp trappa :p

Til julemiddagen er det ribbe som står på menyen. Og godt nok det.

Dagens juleglede var da jeg hadde fått julekort fra ei venninne, pent julekort med bilde av hennes vakre to sønner. 

Da var julekvelden over her i huset og man er god og mett etter maten og pakkene er åpnet. Helt greie pakker i år faktisk da det meste var drikkevarer. I tillegg fikk jeg penger, pizzabrett, ullsokker, neglelakk og hjemmelaga julepynt. 

Været i dag: KALDT. Over -20 grader ute. Brr. 

GOD JUL TIL ALLE! ;)


Torsdag: - 25 Desember 2014

Nå har jeg for min del hatt fri lenge nok. Blir så rastløs når jeg ikke får vært litt i aktivitet. Jobben her hjemme er jo for det meste å sitte med dataen i fange og det er ikke jeg laget for i lengden. Så senere i kveld må jeg ut å danse litt i snøen :)

Favorittgaven min i år som i fjor var den jeg fikk av tanteongen min. I år hadde hun laget julepynt til meg. Eller denne skal jeg pynte med hele året. I fjor malet hun et gipsbilde til meg og det elsker jeg.

Været i dag: Heldigvis mildere enn i går. Bare noen minusgrader i dag også snødde det litt.

 

Fredag: - 26 Desember 2014

Da var en ny uke omme og igjen var det hælg.

Jeg teller dager til dette året er omme. Gleder meg så til jeg kan si at det er 2015 at ord kan nok ikke beskrive det.

Dette har vært en sjikkelig lat-manns-uke. Snudd døgnet på hodet for det går så mye bra filmer på kvelden og natten. Så for øyeblikket har jeg nesten snudd natt om til dag. 

 Været i dag: Omtrent det samme som i går.

 

Ønsker alle en riktig god hælg og må dere ha noen fine dager nå de siste dagene i dette året ;) Klem

 

-Kirsten ~xoxo~


Uka som gikk - UKE 51

Mandag: - 15 Desember 2014

Mandag igjen og denne mandagen har vært en av de kjedeligste på lenge. Har ikke hatt noe å finne på i dag. Ikke noe jobb som måtte gjøres og heller ikke funnet på andre ting å gjøre. Har kun blitt sittende å spille på nettbrettet og vente på å se de tingene på tv som man prøver å få med seg nå i julen.

Skal jobbe to dager denne uka før jeg tar juleferie i over 14 dager. Tror egentlig det blir veldig kjedelig.

Håper å få pakke i posten i dag fra Tone Lise Akademiet, men den kom ikke, så da får man krysse fingrene for i morgen :)

Været i dag: Holder seg forsatt like pent ute. Opphold og akkurat passe kaldt :)

 

Tirsdag: - 16 Desember 2014

I dag var jeg oppe og hoppet mellom kl 7 og 8 en gang. Bare for å finne ut at det ikke skulle skje så mye i dag heller. Jeg og Tiger har ligget på lat-sia hele dagen. Men det kan jo også være greit og få ladet opp batteriene til man skal på jobb i morgen. 1 av 2 jobbdager i barnehagen denne uka. Snart juleferie :)

Litt skuffet igjen i dag, da det heller ikke kom pakke fra Tone Lise Akademiet. Skulle jo ikke ta så lang tid. Så får satse på at den kommer i morgen mens jeg er på jobb :)

Været i dag: Det holder seg heldigvis stabilt, så i dag som i går. Pent ute med oppholdsvær og en god temperatur, den har steget litt så nå er det passe kaldt :)

 

Onsdag: - 17 Desember 2014

Ble en spennende dag på  jobb i dag for jeg sov ikke noe i natt. Klarte meg overaskende bra gjennom dagen. Men da jeg kom hjem ble det å ta seg en dupp, klarte også heldigvis å bare la det bli en dupp slik at jeg ikke sov helt til i morgen :)

Har koset meg masse på jobb i dag sammen med flotte små barn og var så heldig å få jobb i morgen også slik at jeg fikk være mer sammen med disse flotte barna :)

Ser det kan bli gøy å evt ta noen dager med jobb etter nyttår også alt etter hvordan ting blir da. Må ta en dag av gangen nå :)

Været i dag: Pent som det har vært de siste dagene, men temperaturen har synket litt igjen mot -10 og det liker jeg ikke..

 

Torsdag: - 18 Desember 2014

Så herlig å få en god natt søvn igjen :) Å være ordentlig utvilt når man skal jo jobb. 

Har koset meg masse i dag på jobb og fått koset seg masse med herlige unger. Vi har bygget hytter av pledd, vært ute i snøen og bare tullet og tøyset.

Vell hjemme har jeg holdt det gående for ikke søvne slik at jeg får sovet godt i natt når jeg må opp kjempe tilig i morgen for å dra på jobb. Siste jobb-dag før jul og siste jobb-dag i år.

Var også så heldig å få en flaske vin av noen som har campingvogna stående her som vi har en del med å gjøre, men helt uventet at man skulle få en flaske vin av dem, men veldig hyggelig.  

 

Været i dag: Pent, men en litt sur kald vind å være ute i.

Har dere fått med dere det nye Forever News Magasinet

 klikk på bildet for å lese.

Var en del spennede og lese denne gangen også. En del om trening denne gangen.

 

Fredag: - 19 Desember 2014

Da har jeg hatt årets siste arbeidsdag i barnehagen og nå blir det godt med litt juleferie og å bare holde på med sitt :)

Dagen i dag startet tidlig. Rundt 05.30. Hadde tidligvakt i barnehagen. På programmet i dag var det knusing av pepperkakehuset som var det store for alle ungene og det var kjempestas for alle. Etterpå fikk de se film og kose seg på slutten av dagen. Den store stasen for de voksne var at vi hadde trekning av Vin-lotteriet på pause-rommet. Jeg hadde jo selvfølgelig glemt å ta lodd så jeg vant jo selvfølgelig ikke. 

 Været i dag: Fortsatt pent. Litt lett snø i dag som dalet ned fra himmelen. Grei temperatur. Håper det holder seg slik til over nyåret :)

 

God Jul til alle sammen!

 

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: Smakfull appelsinsalat

Smakfull appelsinsalat


Nyt en deilig appelsinsalat og boost ditt

vitamin C-inntak ? perfekt på vinteren!

 

DU TRENGER:

4 appelsiner

1 rødløk

1 ss grov Dijonsennep

1 ss rødvinseddik

1 ts havsalt

1 ts flytende honning

3 ss olivenolje

Steinfrie oliven

Persille

 

GJØR SLIK:

Skrell appelsinene og skjær bort den hvite hinnen.

Skjær appelsinene i skiver og legg skivene i en

skål. Skrell og skjær rødløken i skiver.

Bland med appelsinskivene.

Rør sammen sennep, rødvinseddik, honning og salt.

Tilsett olivenolje under omrøring.

Hell dressingen over appelsin- og rødløksblandingen.

Pynt med oliven og klippet persille. La salaten stå

kaldt noen timer før servering. 

Oppskrift: Janssons fristelser À la Paleo

JANSSONS FRISTELSE À LA PALEO

 

DU TRENGER:

4 søtpoteter

1 gul løk

1 boks ansjos

500 ml kokosmelk

Havsalt

Hvitløkspulver

Pepper

2 dl mandelmel

 

Sett ovnen på 225 grader. Skjær

søtpotetene i staver og hakk løken.

 

Ha søtpoteter, løk og ansjoser i en

ovnsform. Bland sammen kokosmelk

med havsalt, hvitløkspulver og

pepper. Hell over potetene. Bland

mandelmel med havsalt og pepper

og strø over. Stek i ovnen i ca. 30

min.

Nam nam!

Oppskrift: Paleo-Lussekatter

PALEO-LUSSEKATTER


DU TRENGER (CA. 10 STK.)

5 egg

4 ss honning

1 dl kokosmelk

1 dl kokosmel

0,5 dl mandelmel

1 dl smaksfri kokosolje

50 g hakkede mandler

0,5 g safran

3 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

4 ss fiberhusk

1 egg til pensling

Rosiner til pynt

 

Sett ovnen på 175 grader.

 

Visp egg og honning porøst i en

kjøkkenmaskin eller med handmikser.

Smelt kokosolje og bland

i. Hell i kokosmelken. Rør inn alle

tørre ingredienser og bland godt.

La svelle i 5 min.

 

Fukt hendene med vann, rull

deigen til pølser og form til lussekatter.

Pensle med et egg og legg

på rosiner.

 

Stek midt i ovnen i ca. 15 min.

avhengig av ovn.

Oppskrift: Kjøttboller

KJØTTBOLLER


DU TRENGER:

500 g kjøttdeig

1 egg

1 gul løk

Havsalt

Svart pepper

 

Bland kjøttdeig med egg, havsalt

og pepper. Hakk løken i små biter

og bland inn i kjøttdeigen. Rull til små kjøttboller og stek i kokosolje.

Oppskrift: Pepperkake-Kuler

PEPPERKAKE-KULER


DU TRENGER (CA. 15 STK.)

10 kjernefrie dadler

2 dl mandelmel

2 ss smaksfri kokosolje

1 ts vaniljepulver

2 ts pepperkakekrydder

 

Miks alt i en kjøkkenmaskin.

Fukt hendene med vann og

rull til små kuler. Oppbevares

i kjøleskapet.

Uka som gikk - UKE 50

Mandag: - 8 Desember 2014

Herregud som dagene går. Forige uke sa bare "poff" så var den over, men så var det full fart hele forige uke også. Denne uka ser det ut som jeg skal få slappet litt av og ha litt MEG-tid. Liker det ganske godt og om 14 dager er det juleferie :)

Det er endelig blidd vinter her og nå ser det ut som den er kommet for å bli her hjemme, så nå trenger ikke jeg mere snø :)

Jeg har en del angst for tiden og det forstyrrer nattesøvnen min, så holder på å snu døgnet på hode, noe som ikke funker noe bra nå. Sovnet ikke for tidlig tidlig i mårrest og det resulterte i at jeg misset å kunne få jobb i dag. Men det kunne jo også blidd en slitsom jobb-dag så vet ikke om det var for det beste eller ikke. Men ikke å gjøre noe med nå, får bare gjøre et tappert forsøk på å få slappet av såpass at jeg for sovnet litt tidligere i kveld.

 Bildet er fra 1-2 uker siden, en morgen jeg kjørte på jobb og himmelen var sjikkelig morgenrød :) Var utrolig vakkert. Er i slike tilfeller man hadde ønsket man hadde et bra kamera tilgjengelig :) Blir en dag.

Været i dag: Nydelig, vært en klar og fin vinterdag. Og bare et par minusgrader. Perfekt :)

 

I går trakk jeg en ny vinner av Goodie-Bag.

Vinneren ble: Inger Elise Hagen

Du får en mail av meg så fort som mulig :) Gratulere!

Vil du være med i trekningen av en Goodie-Bak så klikk deg inn - her :) (Del gjerne videre)

 

Tirsdag: - 9 Desember 2014

I dag har jeg vært flink husmor til meg selv. Sjiftet på senga og vasket sengklær. Ryddet litt og pakket ned litt saker og ting på rommet mitt slik at man kansje kan se gulvet igjen :) Ting er bare blitt skyvet inn når det ikke er plass til å ha det nå sted.

Jeg har fått ryddet litt ut av bilen, men der er enda litt igjen som jeg får ta en annen dag :)

Alt i alt har jeg vært flink i dag :)

Fått sett Jul på Månetoppen også ble det The Kardashian til kvelds, har koset meg veldig. Tirsdager er en bra dag.

Været i dag: Pent ute, falt litt snø. Temperaturen er god, bare noen minusgrader.

 

Onsdag: - 10 Desember 2014

I dag skal jeg så godt som mulig fortsette der jeg slapp i går.

Har fått vaska meg selv ren i dag, er jo imponerende bare det :p Så går vaskemaskina for fult med en klesvask. Senga jeg reiv sengklærne av i går skal få nye i dag, og jeg skal flytte tilbake inn på rommet mitt. Da jeg har fått noe vondt i ryggen av den senga jeg har sovet i en periode nå og den er litt ødelagt så den er litt skummel å ligge i for øyeblikket, må frem med litt hammer og spiker en dag.

Ellers er det jo en glad-dag at det er lønningsdag :) Det liker sparekontoene mine veldig godt :)

Sitter å lurer på om jeg skal planlegge en feire til høsten igjen kansje, men er så veldig ubestemt på hvor jeg skulle ville dra da, så må tenke litt mer på det. *Tenke*Tenke*.

Været i dag: I dag snør det litt mer, men temperaturen holder seg stabil. Blåste litt i natt, men pent i dag igrunn.

 

Torsdag: - 11 Desember 2014

Hei å Hå!

Da har det vært jobb-dag i barnehagen, eneste jobbdagen denne uka mest sannsynlig så jeg har nok tatt hælg i dag.

Ble en trøtt dag på jobb ettersom jeg sover dårlig for tiden, men håper og tror det blir bedre nå.

Etter jeg kom hjem fra jobb er det bare å holde seg i aktivitet for ikke å søvne. Så langt har det gått veldi bra :)

Kom hjem til en hyggelig mail fra Likenshare at jeg var så heldig å skulle på teste ut to neglelakk av TL Design neglelakk fra Tone Lise Akademiet. Fargene jeg får er rød og hvit, så da blir det pene negler til jul. Gleder meg virkelig til å teste disse, spessielt etter jeg var inne på nettsiden å litt nærmere på hva jeg skulle få:)

 (klikk på bildet)

Gleder meg til å fortelle dere hva jeg syns om disse neglelakkene :)

Været i dag: Veldig pent, men noe kaldt da jeg våknet i morges. -10. Men temperaturen steg ganske bra iløpet av dagen. Hærlig å være ute i dag.

 Nå skal resten av kvelden brukes til å holde seg våken ;)

 

Fredag: - 12 Desember 2014

Da var det igjen fredag og hælg, eller jeg tok jo hælg i går da :) 

Sov igjen bort deler av dagen, men litt i mitt forsvar denne gangen ble jeg sittende oppe og se en Ringenes Herre film på tv i natt og det er jo ikke en film som er fort gjort og se :P

Da jeg våknet gikk jeg nesten med en gang ut å hentet posten, der lå det en pakke og den var vist nok til meg. Ventet ikke noe pakke nå, men så det var fra Likenshare så da ble jeg veldig spent. Hadde jo ikke fådd beskjed om at jeg skulle få noe nå :)Så ble veldig glad og possitivt overasket da det viste seg at jeg skulle få teste ut den nye JIF skurekremen. Hadde veldig lyst

å prøve den da jeg har et skittent bad jeg skal vaske og veldig kjekt å få når man snart et på flyttefot :) JIPPI :)

Så nå kan jeg både vaske og pynte neglene mine i jula. Jeg er jo bare så heldig jeg ;) Neglelakken kommer nok neste uke :)

Været i dag: Nydelig ute i dag. -6 og oppholdsvær. Til og med litt blå himmel.Håper dere alle har hatt en flott uke og ønsker dere en god hælg :)

 

Har du hørt om Likenshare?

Hva har du lyst å lese om i det nye året som kommer?

Gleder du deg til å starte på det nye året?

 

-God Jul!

 

-Kirsten ~xoxo~

En ny jobb i julegave

 

En ny jobb i julegave

Trives du i jobben din? Eller har du vanskelig for å se deg selv på den samme arbeidsplassen i fem år til? I så fall har du kanskje fått et snev av karrierekrisen, og trenger hjelp til å komme deg videre. Vi har tatt en titt på hvordan du kjenner igjen symptomene og hvordan du kan finne en løsning på problemet.

Å bytte karriere en, eller til og med et par ganger, i livet har blitt mer og mer vanlig. En svensk undersøkelse utført av utdanningsforetaket Folkeuniversitetet viser for eksempel at nesten halvparten av de spurte egentlig ville arbeide med noe helt annet. Kjenner du deg igjen?

Jeg er ganske fornøyd med min jobb, men jeg vet jo at jeg har mer å gi.
Kanskje du rett og slett mangler utfordringer der du får teste deg selv. Du vil kanskje ha mer ansvar? Da kan det være tid for en etterutdanning. Finn ut hvilke ytterlige kunnskaper du trenger og hvilke områder du vil fordype deg i. Kanskje finnes det en etterutdanning du alltid har villet gå, men ikke har våget? Hvis du ikke vil gi opp en fast månedsinntekt kan du studere på deltid. Det kan selvfølgelig bli litt tøft, men det kan faktisk fungere veldig bra. Sjekk med din sjef, kanskje din arbeidsgiver kan bidra med fleksible arbeidstider eller økonomisk støtte? Dine nyervervede ferdigheter vil jo tross alt være en ressurs for foretaket. 

Jeg vil gjerne gjøre noe helt annet. Jeg vet bare ikke hva.
Tenk over hva du liker og ikke liker med din nåværende jobb. Hva vil du gjøre istedenfor? Finn ut hva du synes er viktig i jobben. Er det status, penger, innflytelse, selvrealisering? Finn ut dine styrker og interesser. Finnes det noe du alltid har hatt lyst til å gjøre, men ikke har våget gå videre med? Sjekk ledige stillinger og se hvilke krav de har. Kanskje finner du en jobb som du ikke engang visste eksisterte? 

Jeg vet nøyaktig hva jeg ville gjøre, men jeg våger ikke.
Hvis man begynner på nytt i arbeidslivet så er det alltid en risiko for å mislykkes, og ofte må man gå ned i lønn. Ettersom mange lønnsmodeller bygger på erfaringer så kan du havne på et lavere inntektsnivå hvis du bytter både bransje og karriere og ikke bare arbeidsgiver. Men hvis den nye jobben gir deg mer og gjør deg lykkelig, så er det kanskje verdt det? For å redusere risikoen for å mislykkes bør du planlegge nystarten nøye. Er du sikker på din plan og står bak den 100 %? Er du sikker på at denne endringen kan gjøre livet ditt bedre på lang sikt?

Vil du starte eget?
Når du starter et foretak så forutsetter det tid, kapital og framfor alt energi. Sørg for å få og lytte til ekspertråd på vegen mot ditt nye liv. Jo mer informasjon du får, desto bedre rustet er du for forandringen. Og om sikkerheten i en ansettelse føles for viktig til å gi opp så finnes det kanskje andre alternativ der du kan utforske dine interesser ved siden av din nåværende karriere ?

Ny jobb i julegave.

Som Forever-forhandler kan du skaffe deg en egen framgangsrik virksomhet uten de vanlige økonomiske risikoene. Du kan starte ved siden av din vanlige jobb og selv velge hvilken omfatning du ønsker å satse og hvor raskt du ønsker å vokse. 

Uka som gikk - UKE 49

Mandag: - 1 Desember 2014

Heisann til alle sammen!

Da har vi startet på en ny uke og ny måned, det er blitt desember og det telles ned til julaften og også snart er dette året snart over. Det er både litt rart og godt. Jeg har mange store mål for neste år som jeg kommer tilbake til etterhvert og deler med dere :) Gleder meg mye til et nytt år, og disse kommende dagene og ukene kan nok ikke gå fort nok nå for min del :)

 Dagen startet 07.20 ca. Kl 8.00 dro jeg på jobb og hadde en spennende tur nedåver. Var spent på dagen i dag. 

Etter frokosten i barnehagen i dag var det klart for første samlingsstund. I tillegg hadde vi bursdagsbarn i dag, så da startet vi det hele med bursdagssang, kroning også veier vi bursdagsbarnet. Så sang vi noen julesanger før vi fikk vite hvilke to barn som skulle få besøk av nissen. Så ble det trekt hvem som var den heldige å få med seg det første pepperkakehjertet med seg hjem. Vi hadde mange spente barn i dag og de blir nok ikke mindre spente i morgen :) Men nå er vi iallefall igang med adventsfeiringen. 

Var helt herlig å være ute i dag, selv om det var glatt og nesten litt skummelt når vi furet og sklei på isen, men vi hadde det gøy også. Men gud som vi gleder oss til snøen legger seg helt, her jeg bor har jeg det heldigvis hvitt selv om snøen her også har frosset og er mer som skare. Jeg har nesten hver dag bare lyst å ta med meg alle barna hjem hit for at de skal ha litt mer aktivitets-muligheter når de er ute. Vi håper snøen kommer snart!

Da jeg var hjemme sløvet jeg litt på rommet mitt. Opp å spiste og så barne-tv, for å få med meg Jul i månetoppen. Greit å holde seg oppdatert for barna sin skyld :)

Så ca kl 19.00 tok jeg og Tiger middagskvilen og våknet igjen ca 21.30...Hardt å være på topp.

 

Månedens Produkt - Desember

Det er jo som dere vet 1 desember i dag og det betyr også at da kommer Månedens Produkt - Desember, årets siste i 2014. Har gledet meg veldig siden jeg fant ut hva som skulle være denne månedens produkt, nemlig ARGI+. Dette er et produkt jeg liker veldig godt og det gir meg den xtra boosten i hverdagen. Smaker friskt og godt og er et veldig bra tilskudd. Og også denne måneden får man noe lite ekstra med på kjøpet når man kjøper ARGI+ også er den jo også selvfølgelig på tilbud her hos meg denne måneden :)

Løp å kjøp! - Bestill her

Været i dag: Mildt og godt men litt vind. Helt herlig å være ute. Snødde såvidt litt i kveldingen. Litt rusk.

 

Tirsdag: - 2 Desember 2014

I dag har jeg fridag og det er da ganske godt. Bruker dagen til å vaske klær og blogge.

Våket opp i dag til snøvær, hadde lavet ned noen cm med snø :) Så om jeg hadde hatt et akebrett skulle jeg vært ute i snøen og lekt meg i dag :) For det er meldt regn igjen, men håper det ikke påvirker oss oppi høyden så mye denne gangen, krysser fingrene.

Det fine med denne snøen er jo at den også har med seg litt julestemning og jeg skulle gjerne ønske at man hadde et tre på plena som man kunne henge lys i nå. Trenger ikke være et grantre, men hadde vært pent med et tre å hengt lys i, og det er noe jeg har tenkt å skaff med tiden.

 Har brukt ettermiddagen og kvelden til å se Jul på Månetoppen og The Julekalender :)

 Så ventes det på å få se The Kardashian senere i kveld :) 

Været i dag: Veldig pent, snødd litt og vært en god temperatur. 

 

Onsdag: - 3 Desember 2014

Heihei! Da har vi nådd midten av uka :)

Idag sov jeg litt for lenge, var ikke helt meninga det. Og ettersom jeg i kveld skal på en slags julemiddag med dem jeg jobber sammen med i barnehagen så gjør det at jeg sov litt for lenge at jeg stresser litt selv om jeg ikke har noe å stresse for, har mange timer på å gjøre meg klar og å få gjort andre ting før jeg må dra. Det er en del av angsten som slår inn der. 

Det gjør det jo heller ikke bedre at det i dag igjen regner og det blir glatt på veien og jeg er blitt ganske redd for å kjøre etter jeg var med i en ganske stor kollisjon for 1,5 år siden. Å i går satt jeg å så all politiloggen som kom opp om utforkjøringer og kollisjoner, det får meg ikke akkurat til å slappe av. Trenger en laang pause fra alt som har med bil å gjøre snart.

 

I dag har jeg fått pakke i posten som jeg skal hente ut senere i kveld, gleder meg til å hente den for håper og tror det er DAB-radioen som jeg skal teste som har kommet. GlederMegGlederMeg.... :)

Hadde en dritt tur da jeg skulle kjøre ned til sentrum for å hente ut pakken min og tenkte jeg skulle prøve å besøke tante, onkel og hunden deres Junior før jeg dro på middagen i barnehagen. Dro først for å hente pakken på posten og da var jeg så skålven og redd etter kjøreturen at jeg hadde mest lyst å kaste opp + at jeg måtte stå å holde meg fast i disken på posten for jeg var nesten redd jeg skulle svime av, jeg er også litt sånn at jeg nesten holder pusten litt for mye når jeg blir nervøs og stresset. Kom meg bort til tante og onkel som selvfølgelig ikke var hjemme, men jeg var så dårlig og skålven at jeg bare måtte inn og jeg viste heldigvis av nøkkelen så jeg kom meg inn og fikk satt meg ned. Tante og onkel kom hjem bare noen minutter etterpå så da ble jeg ikke ensom så lenge. Så fikk jeg treffe lille Junior som er en liten Dachs og enda bare unghunden, SuperSøt. Glemte jo selvfølgelig å ta et bilde av han.

Da fikk jeg hentet pakken min på posten :) Pakke fra LikenShare. Jeg er blidd trekt ut til å være ambasadør for Sangean og teste ut denne søte lille DAB-radioen :)

  

Gleder meg til å begynne å teste ut denne i morgen :)

I kveld skulle jeg møte gjengen jeg jobber sammen med i barnehagen for å ha en liten kosekveld før jul med god mat. De hadde først personalmøte så møtte vi andre opp kl 19.30 for å spise sammen med dem.

Å gud for en deilig mat vi fikk, dette slo alle juletalerkener vi har fått de tidligere årene. Det er en stor sjangse for at dette blir en ny tradisjon :)

Vi fikk servert en 3-retters. Jeg husker ikke hva noen av rettene hette, men gode var dem, og jeg ble veeldig mett, kansje litt for mett.

  
Det var store gode porsjoner :) 

Forrett: brød med en rekesalat og rogn på toppen

Hovedrett: Kylling innrullet i bacon med salat og en deilig saus til, også potetbåter og gullrot strimler som var freset i stekepanne. NAM!

Dessert: Brownis med en rød-bærsaus, vaniljekesam, vaniljeis og friske bringebær.

 

Vi hadde leid inn egen kokk som stod på kjøkkenet i barnehagen og fikset ihop det meste noe lagde hun til på kjøkkenet på sykehjemmet her som ligger bare noen meter unna barnehagen. Dette ga mersmak :)

 

Været i dag: Mildt, men regn å pyton ute. Blåste ganske kraftig en stund og var sjikkelig sjitvær. Ikke noe hyggelig å kjøre bil i dag. 

Nå er jeg vell hjemme og da er det bare å prøve å få seg litt søvn før man får seg en sikkert like ille kjøretur på jobb i morgen.

 

Torsdag: - 4 Desember 2014

I dag var det ny jobb-dag i barnehagen. 

Klarte å kravle meg ut av sengen litt før kl. 8.00 etter en litt søvnløs natt, sov dårlig. Begynte på jobb kl.08.50 og gledet meg veldig siden det er torsdag og Hall-dag, men skuffende nok, skulle ikke den avdelinga jeg var på i dag i hallen, da ble jeg skikkelig skuffet. Istede skulle barna lage julegaver og det hastet vis veldig. Vi kunne jo ikke gjøre det på ettermiddagen virket det som og er jo bare ca 20 dager på å lage de julegavene på. Blir litt sint innimellom av teit tankegang, men noen kjører seg jo fast i gamle arbeidsmåter og kan ikke lenger det å være fleksibel, effektiv og kreativ :p

Var hjemme til kl 17.00. Fikk laga meg litt mat og satte meg ned for å se filmen Frost for å få tiden til å gå, og derfor gikk jeg glipp av nesten hele barne-tv i kveld, fikk med meg siste halvdel. 

Nå skal jeg legge meg og kvile litt så jeg er litt opplagt senere i kvell :)

Været i dag: Mildt og regn i dag også, men blåste ikke så mye i dag. 

 

Jeg skal trekke 3 heldige vinnere av en Goodie-Bag iløpet av de kommende dagene og neste uke.

Posene inneholder forskjellige produkter som: Massasje lotion, sminkefjerner, Foundation eller solkrem + flere andre prøver.Jeg har mange Goodie-Bags å dele ut, så vil du også være med i trekningen av en pose er det bare å klikke deg inn - her.

 

 

Fredag: - 5 Desember 2014

Oi da var det hælg igjen.. Denne uka har bare rast av gårde, var jo nettopp mandag :)

Var på jobb i dag igjen i barnehagen, var en helt grei dag, leket og ledd ;)

Var helt utslitt da jeg kom hjem og jeg sovnet jo selvfølgelig av. Gikk glipp av månetoppen på barne-tv, men fikk heldigvis med meg The Julekalender. Noen som vet om månetoppen går i reprise? 

Ettersom jeg sov bort kvelden var det ikke mye og ta seg til i kveld, følger såvidt med på en film på Bliss ellers sitter man bare å trykker litt på dataen før man igjen skal krype opp i senga. 

Har ikke lagt noen planer for helga, men har noen oppdrag jeg må gjøre så håper jeg kan få til noe av det i hælga om ikke regnet ødelegger for meg :) 

Været i dag: Ganske pent i dag, god temperatur ute og bare litt regn.

 

Har du forslag til Ukens Tema?

Hvor langt er du kommet med juleforberedelsene?

Har du katt eller annet kjæledyr?

 

-Ha en fin hælg alle flåtte mennesker der ute ;)

 

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrifter: Julens beste godteri DIY

Julens beste godteri DIY

Hjemmelaget julegodteri er bedre og ofte også sunnere enn sine kjøpte motstykker. Og dessuten er det veldig morsomt å kunne by på godsaker som du har laget selv. Med våre oppskrifter er det heller ikke så vanskelig eller tidkrevende. Så, hva venter du på?

 

DIY-kulturen har aldri vært mer populær. Vi liker å lage ting selv, og vi setter pris på det som er hjemmelaget, ikke minst når det gjelder godsaker. Heldigvis, for hjemmelaget godteri er uslåelig. Og du, du må ikke lage så mange sorter. Tenk kvalitet framfor kvantitet, og velg ut dine egne favoritter. Her er noen av våre favoritter:

 

Mintsjokoladekuler

Deilige sjokoladegodsaker som er inspirert av en oppskrift
fra @fyscoachen. Peppermintolje er kraftig på smak, så vær
forsiktig og smak til slik at mintsmaken blir passelig.

ca. 15 stk

10 dadler
1 dl hakkede mandler
1 dl kokosflak
3 ss kokosolje
3 ss kakao
3-4 ss kaffe
2 krm vaniljepulver

Et par dråper peppermynteolje
Smeltet mørk sjokolade + litt kokosflak til pynt

Miks alle ingrediensene i en foodprocessor. Sett gjerne
blandingen kaldt en liten stund og form så til små kuler.
Smelt mørk sjokolade og rull kulene i sjokoladen, strø
over litt kokosflak og sett de i fryseren til de skal serveres. 

Sjokolademandler

Litt pirk å lage, men det er de verdt. Lag gjerne dobbel porsjon,
de har en tendens til å forsvinne raskt?

200 g mandel
3 ss honning
2 ss sukker
½ ts salt
200 g mørk sjokolade
3 ss kakao

Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen honning, sukker og salt i en stekepanne. La koke i noen minutter og vend så i mandlene. Hell de sukrede mandlene på en bakeplate med bakepapir og rist de i ovnen i 15-20 minutter. Rør om med en gaffel etter halve tiden, og pass på så de ikke blir brent.

Hell over mandlene på et nytt bakepapir og splitt mandlene fra hverandre med en gaffel og la de avkjøle seg. Smelt sjokoladen og dypp mandlene i den. En og en hvis du har tålmodighet til det, ellers blander du bare mandlene i sjokoladen og separerer de når du tar de opp. Legg de på et nytt bakepapir og la de avkjøle seg. Rull mandlene i kakao. Klar for servering!

Deilige bringebærremser

Julerøde remser med fruktsmak. Kan enkelt varieres med din
favorittfrukt eller bær. Blåbær med litt vaniljepulver er for eksempel kjempegodt!

5 dl fryste bringebær
8-10 stk. tørkede aprikoser (eller dadler hvis du foretrekker det)
1 banan

Skrell bananen og miks alle ingrediensene til en jevn masse.
Bre massen tynt på en bakeplate med bakepapir (helst vokset/silikonbelagt). Sett ovnen på laveste varme og tørk til det er
helt tørt. Det tar ca. 6-8 timer. Glem ikke å åpne ovnsdøren av og til
for å slippe ut fuktighet. Fjern forsiktig bakepapiret og klipp eller riv
til passende remser. En bakeplate gir ca. 20 remser.

Pepperkakenøtter

Deilige, julete nøtter passer utmerket til gløggfesten!

Velg de nøttene eller mandlene du liker best.

-  200 g nøtter/mandler 
-  ½ dl flytende honning
-  1 ts kanel
-  1 ts finmalt kardemomme
-  ½ ts malt ingefær
-  ½ ts malt kryddernellik

1. Sett ovnen på 150 grader.
2. Bland godt honning og krydder og rør så i nøttene. Sørg for at alt blir godt blandet.
3. Hell røren på en bakeplate med bakepapir. Rist midt i ovnen i
ca. 20 min. Pass på så de ikke blir brent.
4. Avkjøles og brytes fra hverandre. Spis og nyt!

, Hattfjelldal

Hei! Heter Kirsten, er 28år. Hopper rundt og prøver og være blid og glad for det meste. Drømmer om framtiden. Jobber som selvstendig for Forever Livings Aloe Vera Produkter som er Verdens ledende på Aloe Vera produkter. Er gårdsjente og hestejente :) Generelt veldig interessert i dyr. Kommer til å blogge om litt av vært når det passer Livsmotto: Alt skal prøves!

hits