Oppskrifter og drikker

Pannekaker

Pannekaker

Ble temmelig fornyde med disse og de smakte ganske godt vanilje :)

Oppskriften finner du her.

 

- Hper det smaker ;)

 

Flere oppskrifter finner du p min facebook-side -> her (lik gjerne)

 

XO Kirsten

 

#reklameforegenbutikk #pannekaker #foodporn #hperdetsmaker #oppskrift

Oppskrift: Kake p 1-2-3

Denne kaka har kun 3 ingredienser (4 med brene).











Ingredienser:

2pk safarikjeks

1pk familiepakke philladelfia

1pk kremflte

valgfrie frukter og br

Slik gjr du:

knus kjeksene og lag bunn av dem. (knus godt)

La philladelfian st bli romtemperert.

Pisk krem av flten og vend inn philladelfian i kremen.

Ha kremen over bunnen.

Ha brene p toppen.

1-2-3 ferdig.

Kirsten - Forever Business Owner

Is av frosne bananer og proteinpulver med sjokoladesmak





Prvde noe nytt i kveld nr jeg driver tester Ultra Shaken til Forever Living :)

N har jeg drukket de forskjellige smakene og prvd dem med bde melk og vann, s n tenkte jeg at man kunne prve litt andre ting.

S n stod turen for lage is av frosne bananer, ha dem i blenderen sammen med proteinpulver.

Ble faktisk ikke s vrst, bare at jeg tror blenderen her synger p siste vers, den klarte ikke helt jobben sin s jeg mtte ha i en skvett melk og litt kesam.

Kirsten - Forever Business Owner

#is #ice #proteinpulver #ultra #sjokolade #sjokoladeis #banan #bananis

Mai - Oppsummering av oppskrifter

Da er det p tide oppsummere de oppskriftene jeg la ut i mai :D

Pasta med ost i rmmesaus


LEFSEPIZZA




Oppskrift: Lefsepizza

Dette har jeg sett flere som lager for tiden, s ser ut som det er siste trend. Men hvorfor ikke? Det er superenkelt og gr kjapt og lage og du putter p akkurat det DU har lyst p. Ogs er det selvflgelig supergodt :)

Jeg fant frem to tacolefser fra fryseren og lagde to pizza til meg og lillebroren min. Og brukte det vi hadde i huset.

Frst smrte jeg p litt tomatpure sammen med litt rmme i bunnen.

S var det bare legge p det vi hadde og det man hadde lyst p. Her ble det plse, paprika, tomat, squash og ost. Krydret litt med timian og oregano.

Putta den i ovnen p 225 grader i ca 10 min. Til osten er smeltet og bgynner bli gyllen. Men flg med s brdet ikke brenner seg.

NAM! NAM!

Toppet med litt tortillaships ;)

- Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #oppskrifter #mat #middag #middagstips # pizza #blogg #hverdag

April - Oppsummering av oppskrifter

Oppskrift: Pasta med ost i rmmesaus

Nr man er sulten og ikke har noe mat i huset fr man lete seg rundt og se hva man finner.

S da ente det opp med pasta med ost i en rmmesaus.

Koket opp vannet litt og hadde i 4 kuler pasta fra Barilla sin Bolognesi. Sammen med pastaen hadde jeg ogs litt hvitlk i vannet.

Mens pastaen koket ordnet jeg rmmen (her kan du bruke det du nsker) Tok noen spiseskjeer med rmme i en kopp. Hadde i litt hvitlk og kuttet opp agurk i sm terninger og hadde oppi koppen. Hadde ogs litt tomat i koppen.



Kuttet s opp ost i terninger og tomat. Brukte geitosten fra tine. Kan vre bedre og raste osten over pastaen enn bruke terninger som jeg gjorde.

Nr pastaen er ferdig koket heller du av vannet.

Ha s i osten. Og gjerne vent litt s den fr begynt smelte litt.

Ha s i tomatene og rr/bland godt

S helte jeg over rmmeblandingen og rrte det sammen.

Anbefaler ogs servere dette med noe godt brd og gjerne en liten salat p siden. Du kan jo bruke nesten hva du vil til pasta og mixe sammen. Kun fantasien som stopper deg.

- Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #oppskrifter #mat #middag #middagstips #pasta #hverdag #blogg #barilla #rmme #ost #geitost #agurk #tomat

Oppskrift: Stpotetpannekaker

Av restene jeg fikk fra innholdet til stpotetene da jeg lagde fylte stpoteter brukte jeg til lage pannekaker neste morgen.

(oppskrift fylte stpoteter)

Ingredienser:

200g stpotet

1 egg

50g havregryn

2 ss sukker (eller sukrin gold)

1ts kanel

1 ts bakepulver

0.5-1 dl vann

(du kan ogs ha i 20g proteinpolver om du nsker, sjokolade)

Har du ikke rester av stpoteter men bruker hele, koker du dem frst myke og skreller dem.

Bruk en stavmikser og bland sammen alle ingrediensene.

Stek p middels varme. De kan brenne seg fort.

Disse blir ste og gode i smak og du kan toppe dem med det du syns passer best.

Flg gjerne bloggen p facebook - her

-Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #middagstips #middag #oppskrifter #mat #hverdag #blogg #stpotet #onsdag #pannekake

Oppskrift: Muffins-eksperimentering

En sndag jeg fikk vre alene hjemme heiv jeg med i bakingen. Jeg har lenge hatt lyst p muffins men klarte aldri bestemme meg for hvilke muffins jeg skulle lage. Derfor ble det litt eksperimentering med muffins og jeg gikk gjennom skuffer og skap for se hva jeg kunne pytte i muffinsene.

Ble et overanskende bra resultat og jeg har mange ideer for hva jeg skal ha i rra neste gang :)

MUFFINS



Jeg startet med dobble den muffins-oppskriften jeg fant.

Jeg brukte:

200g smr

300g sukker

6 egg

300g hvetemel

2 ts bakepulver

1 dl melk

Jeg smeltet smret litt s det skulle bli litt mykere fr jeg rrte inn sukker.

Hadde s i ett og ett egg.

Rrte inn hvetemel og bakepulver.

Sper p med melka etterhvert som det tykner.

Da gunnoppskriften var klar var det bare blande i det jeg hadde lyst p og som jeg fant liggende som kunne brukes.

Frst tok jeg et halvt eple som bare l der. skrelte det, skjerte det i biter og hadde kanel over dem. Hadde dem i formene og fylte rre over dem. Strdde litt kanel p toppen fr jeg satte dem i ovnen.



S tok jeg litt av rra og hadde i rd konditorfarge. Hadde den rde rra i bunn og helte litt av den andre rra over. Gy mixe farger. Skulle nske jeg hadde flere farger.

S blandet jeg ut 1ts gelatinpulver med 1 dl lunket vann i en skl. Hadde ogs i noen drper konditorfarge og 4-5 skjeer med rre i denne sklen. Satte dette i kjleskapet mens jeg gjorde ferdig de andre muffinsenen.

S lagde jeg noen muffins hvor jeg hadde ntter i. Jeg brukte hasselntter.



Etter det lagde jeg noen muffins med hakkede sjokoladebiter. P den ene strdde jeg litt kanel p fr steking.



S var det p tide lage gele-muffinsene. Disse var jeg mest spente p hvordan de kom til bli. Jeg hadde frst litt rre i bunnen fr jeg helte over den utrrte rren med gele i.




Jeg stekte muffinsene p 200 grader i 20-25 minutter. Steker til de begynner bli gylne. Brukte store muffinsformer.





S er dere kanskje spent p resultatet??

Kanel og Eple-muffins


Kjempe gode, men jeg har vrt litt for gjerrig med eplene. Her er det bare kjre p med enda mere epler :)

Gele-muffins


Disse var jeg jo mest spente p. Overaskende bra resultat. Ser ut s geleen har samlet seg i midten, s hadde jo vrt kult hadd en annen farge i gelen. Jeg spiste dem mens dem enda var varm og du fikk nesten litt flelsen med en gang at dem var litt r, men det blir geleaktig/mousseaktig. Her tror jeg ogs det hadde vrt digg med jordbrbiter eller annen frukt/br ogs i geleen. For den var ganske kjedelig se p.

Sjokolade-muffins



Sjokolade er aldri feil :)

Regnbue-muffins


Disse ble pene se p. Og herkan man jo bruke all verdens farger. S kan jeg gjette meg til at det hadde vrt enda deiligere med noen jordbrbiter inne her ;)

Ntte-muffins


Mmm. Godt med ntter, men ogs her har jeg vrt litt snl med nttene. Kunne godt vrt noen ntter inni ogs eller evt noe annet :)

S n utfordrer jeg deg til lpe ut p kjkkenet og rre sammen noen muffins med det du har liggende i skuffer, skap og kjleskap. Nr man lager muffins er det bare fantasien som sette grenser ;)

Jeg hadde masse mer jeg ville ha puttet i, men jeg ble fri for rre :)

-Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #oppskrifter #muffins #mat #hverdag #blogg

Oppskrift: Fylte stpoteter

Endelig fikk jeg smakt stpoteter, det har jeg hatt lyst til s lenge n.

Ingrediense: (4posjoner)

2 stpoteter

1 boks mais (eller det du har lyst p f.eks paprika, tomat, osv)

1/2 rdlk

1 boks bog-skinke (her kan bytte ut til f.eks. plsebiter, stekt kjttdeig, linser eller annen type skinke)

1 hvitlksfedd

2ss tomatpure

Geitost (gjerne den fra Tine)

krydder om du nsker det.

Slik gjr du:

Vask stpotetene godt og del dem i to.

Sett dem i ovnen p 200 grader i 30 minutter.

Mens potetene er i ovnen, blander du sammen skinke, mais, rdlk, hvitlk og tomatpure. Evt. krydder. Bland dette godt sammen.

Ta ut stpotetene fra ovnen og skjr ut fyllet.

Fordel blandingen i potetene og topp med geitosten.

Sett potetene tilbake i ovnen i 10-15 minutter p 200 grader. Til osten er smeltet.

Server gjerne med en salat til.






Dette er mat som metter :)

Fyllet som du skjrer ut av potetene kan du ta vare p lage evt scones eller pannekaker neste dag :)

Flg gjerne bloggen p facebook - her

Gjerne del innlegget.

-Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #oppskrifter #middagstips #middag #mat #hverdag #blogg #stpotet #sunt

Mars - Oppsummering av oppskrifter

Hva laget jeg for noe GODT i mars?

Sesam og Havre Rundstykker


En liten "SjokoBombe"


Ble ikke det store laget i mars, men det kommer litt mer i april om dere venter og ser hva som kommer :)

-Ha en fortsatt fin dag!

Flg gjerne bloggen p facebook - her

- Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #oppskrifter #blogg #hverdag

Oppskrift: Varm Appelsindrikk

Denne oppskriften kom jeg over for en god stund tilbake og tenkte denne m jeg prve.

Den m jo vre genial for:

- sene, kalde vinterdager

- en litt sr hals

- nr man er ute p tur

- bare vil ha n godt, enkelt og varmt

Jeg fikk endelig prvd denne ut en lrdagskveld i mars ;)

VARM APPELSINDRIKK



Ingredienser for 2 drikker:

1 appelsin

2 stjerneanis

2 kardemommekapsler

1 kanelstang

2 ts frisk, revet ingefr

2ss honning (1ss i hver kopp)

ca 4 dl kokende vann



Vask appelsinen grundig for f bort sprytemiddel. Kutt den opp i bter/biter og fordel i hver sin kopp/glass.

Fordel krydder og honning p koppene og bland godt.

Hell over kokende vann og la det trekke litt.




S er det bare nyte en deilig varm kopp med masse godt.




Ettersom jeg hadde litt vondt i halsen tok jeg ogs en cognac ;)

Flg gjerne bloggen p facebook - her

#oppskrift #oppskrifter #appelsin #drikk #appelsindrikk

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: SjokoBombe

P sndag fikk jeg lyst til bake, men regnet med at jeg ikke hadde ingrediense til lage hva som helst. S da var det bare sette seg ned lete for se hva man kunne finne av oppskrifter med det jeg kansje hadde i hus.

Startet letingen p godt.no, syns oppskriftene der er s oversiktlige. Og finner alltid masse godt der :)

Jeg fant disse to oppskriftene Jaffa-kakerog Espressomousse. Disse ble grunnlaget for det jeg fant ut jeg skulle lage, ettersom jeg ikke hadde alle tingene for lage en av dem :)



Jeg brukte kjeks-bunn oppskriften fra Jaffa-kakene og brukte espressomoussen-kremen som topping.

Kjeks-bunnen:

4 egg

100g sukker

100g hvetemel



Forvarm ovnen p 200 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Deretter vender du inn hvetemel i rra.

Fordel rra i formene. (jeg brukte 12 store muffinsformer).

Stekes i 8-10 minutter til de er lysebrune i fargen.






Mens bunnene steker fixer man toppingen.

Her hadde ikke jeg de mengdene jeg trengte s mtte inprovisere litt :)

Topping:

200g hakket mrk sjokolade

1,5 dl varm, stek kaffe eller espresso.

3 eggeplommer

3dl kremflta, pisket krem.




Ha kaffe og sjokolade sammen i en bolle til sjokoladen smelter (kansje m du ha det over et vannbad).

La blandingen avkjle seg litt.

Tilsett eggeplommene, ett av gangen.

Pisk s flten og vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.



Ha dette over de nystekte kjeksbunnene, den mengden du nsker, jeg bare fylte p det som var plass ;)




S pyntet jeg med ekstra sjokoladebiter, banan og kiwi.

Skulle gjerne hatt noen jordbr p toppen og planen var ogs legge en jordbrskive p kjeksen fr jeg helte over sjokoladen :)





Ble ei sjikkelig bombe dette. Og ettersom den ikke kunne fryses s lett, var det bare invitere flk p kaffe. Jeg hadde tre igjen fr kvelden var omme og de forsvant neste dag ;)

Koz dere!

Moren min lagde noen Lavkarbo-brd tildligere p kvelden



-Kirsten

Oppskrift: Sesam/Havre Rundstykker

I forige uke laget jeg disse rundstykkene som jeg kom over oppskriften p hos en av de bloggerne jeg leser mest om dagen, nemlig bloggen til fitnessnora :) Bare digger den :)

Disse var s lettvinte at jeg mtte prve de ut med en gang nesten. Tok meg vell ikke mer enn 30 min fra jeg startet til de var ferdig stekte :)

Ingredienser:

7 dl havregryn

2,5 dl sesamfr

2 egg

3 dl vann




Bland alt godt sammen i en bolle. Du kan evt tilsette 1 ts salt og 1 ts bakepulver.




Jeg bare "klsjet" dem med en skje p en stekeplate med bakepapir og hev dem i ovnen.




Stekes p 200 grader i 20-25 minutter.

Jeg vil anbefale lage litt strre boller eller rundstykker av dem slik at det ikke blir s mange. De passer best spise nr dem er ferske. Og passer ikke ligge i s mange dager.

De smaker ikke s mye, s jeg mtte ha plegg p dem for synes dem var noe gode spise, men OG! som de metter. Jeg lagde dem jo litt sm og jeg spise vell 2 1/2 bolle og jeg ble stappmett. Og var stappmett leeenge. Var nesten ond :p S ble jeg sulten igjen midt i natta. S de passe best til frokost eller kveldsmat litt seinere enn jeg spisete dem :) Sunn er de ogs ;)

-Ha en fortsatt fin kveld alle sammen ;) Kansje dette blir kveldsmaten din?

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: Boller m/innbakt brunost

Endelig fikk jeg testet ut denne oppskriften p:

Boller m/innbakt brunost

Ingredienser:

3-4 dl hvetemel

2 dl havremel

0,5 dl fiberfin

1,5 dl sukrin gold

1 pk trrgjr

1 ts kardemomme

2 ts honning

1 dl melk

60g mager kesam

2 egg

40g lettmargarin

50g brunost



Slik gjr du:

1. Bland sammen alt det trre.

2. Varm opp melk og rr inn honningen.

3. Pisk sammen kesam og egg.

4. Bland sammen det trre og det vte. (blir en litt klissete deg)

5. Rr godt sammen

6. Smelt smret og rr det inn i deigen.

7. La deigen heve i 30 min

8. Rasp opp eller skjer brunosten i biter og ha det i deigen eller rull bollene i brunost-raspen.

9. Rull ut bollene og ha dem p et stekebrett med bakepapir.

10. La bollene heve i 30 min.

11. Pensle bollene med egg fr steking.

12. Stek bollene p 200 grader i 15-20 minutter.

Jeg hadde ikke havremel, fiberfin, sukrin gold eller kesam da jeg skulle bake. S jeg erstattet havremel og fiberfin med en blanding av noe som heter "kornbrd" og byggmel ogs brukte jeg litt mer hvetemel. Brukte vanlig sukker istede for sukrin gold og brukte 2-3 ss med vanlig rmme istede for kesam.

Funket fint det :)

Penslet med egg fr steking.

NAM NAM - Ferdig stekte.

De ble helt fantastisk gode, og jeg holdt p lage rare "nytelses" lyder da jeg spiste disse. ANBEFALES virkelig til alle! Nam-Nam!!!

til kvelds kom det besk og da ble det selvflgelig servert boller til kaffen. De likte godt disse bollene :)

-Ha en fin dag!

- Kirsten ~xoxo~


Oppskrift: Red Velvet Kake m/Ostekrem

Ingredienser til Red Velvet:

120 gr smr

100 gr sjokolade

200 gr sukker

2 egg

1 ss vaniljeekstrakt

Ca 2 ts rd konditorfarge

85 gr mel

1/4 ts salt

Ingredienser til Ostekrem:

200 gr philadelphia

75 gr sukker

1 egg

1/2 ss vaniljeekstrakt




Slik gjr du:
Sett ovnen p 170 grader.
Smr en form eller bruk muffinsformer.
Smelt smr og sjokolade over vannbad.
Avkjles litt.



Pisk sammen egg, sukker, kjernen fra vaniljestang og rd farge i en bolle.



Ha i sjokoladeblandingen.
Rr til du fr en glatt fin masse.
Ha i mel, salt og forever ultra shocolate
Rr til det er blandet sammen.
Hell den s over i en kakeform eller i muffinsformer.
Pisk s ihop ostekremblandingen til en glatt fin blanding.
Hell denne over p Red velvet bunnen.
Stekes i ca 30 minutter.




Denne skal jeg lage flere ganger og jeg skal prve lage den med noen andre ingredienser i ogs :) Blir spennende og forhpentligvis godt :)
-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: Kjlskapsgrt/Overnight Oats

Her er et par forskjellige oppskrifter p Kjleskapsgrt

Overnight Oats

1,5dl Havregryn

1dl Melk

1dl Gresk yoghurt eller Mager Kesam

1/4ts salt

1ts stning (sukker, sukrin el honning)

Litt kanel og kardemomme

Rr sammen og sett det i kjleskapet over natten s er frokosten klar nr du vkner ;)






Kald Havregrt m/Honning og Aprikos

Til 2 porsjoner

2dl Havregryn

2dl Melk

1ts Vaniljesukker

4 trkede aprikoser

1dl Matyoghurt

2ss flytende honning

Bland sammen havregryn, melk og vaniljesukker i glass/beholder med lokk.

Skjr aprikosen i sm biter og bland godt sammen med havregrynblandingen og ha p lokk og sett det i kjleskapet til neste morgen.

P morgenen rrer du inn yoghurt og honning.

Server med topping av aprikos og mandler.

Studentens Overnight Grt

2dl Kokosmelk

2dl Vann

1dl Chiafr

1ts Kanel

3ss Havregryn

1ss Gojibr

1ss Hampfr

1ss Kokosflak

1/2 banan i skiver

1 neve blbr

Bland sammen kokosmelk, vannm chiafr og kanel i en blender.

Rr inn havregryn og gojibr, og hell rren over i et glass/boks med lokk og sett det i kjleskapet over natten.

Neste morgen rrer du sammen toppingen med hampfr, kokosflak, banan og blbr og heller over fr servering.

Overnight Oats Chocolate

Til 2 porsjoner

1 Banan

2dl Havregryn

1dl Vaniljeskyr

1,5dl Melk

2ss Forever Ultra Chocolate

Mos bananen og bland i de andre ingrediensene og sett det i kjleskapet i en beholder med lokk over natten.

Server med topping av friske br og frukt.

Denne oppskriften kan ogs brukes til lage med vaniljesmak, da bytter du ut Forever Ultra Chocolate med Forever Ultra Vanilla.

-Ha en fin dag

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: Muffins av Ost, skinke og grnnsaker

Muffins av Ost, skinke og grnnsaker


Ingredienser til ca 28 muffins

8 egg

8 dl havregryn

2 bokser mager kesam

400g skinke

300g revet ost

1 moden avokado

2 hvitlk

Grnnsaker etter nske (ex. 1/2 purre og 1 hel paprika)

Salt, pepper og litt chilipulver

Slik gjr du:

Pisk eggene i en bolle. Tilsett havregryn, krydder og kesam.

Rr til en jevn rre.

Kutt opp grnnsaker, skjr skinke i biter (eller kjp smrett skinke), press hvitlk og hell alt over rra.

Tilsett tilslutt osten og rr godt sammen.

Fordel i store muffinsformer.

225 grader i 20-25 minutter til muffinsene er gylne og gjennomstekte.



Server dem med en god dressing som passer eller noe annet og gjerne server litt salat p siden av p fatet.

-Jeg lagde en litt stor mengde slik at jeg kunne fryse ned og f.eks enkelt ta med p jobb og varme opp.

Denne oppskriften fant jeg p bloggen til fitnessnora. Der var det ogs masse annet godt finne, s er en blogg jeg anbefaler til dem som liker og lage mat og prve nye ting :)

S hper jeg det smaker!

- Kirsten


Oppskrift: Polentagrt

Polentagrt

Enkel, kjapp og sunn grt.

Fin til frokost eller lunch.

Til 4 posjoner:

9 dl melk

1,5 dl polentagryn

litt salt

Slik gjr du:

Kok opp melk, salt og evt litt sukker.

Nr melken koker, vispes grynet inn. Visp godt.

La dem trekke/smkoke p svak varme i 5 minutter.

Blir grten for tykk, spe med litt melk.

Server med hakkede mandler eller stning. Prv deg frem ;)



Vell bekommen!

- Kirsten

Oppskrift: Smakfull appelsinsalat

Smakfull appelsinsalat


Nyt en deilig appelsinsalat og boost ditt

vitamin C-inntak ? perfekt p vinteren!

DU TRENGER:

4 appelsiner

1 rdlk

1 ss grov Dijonsennep

1 ss rdvinseddik

1 ts havsalt

1 ts flytende honning

3 ss olivenolje

Steinfrie oliven

Persille

GJR SLIK:

Skrell appelsinene og skjr bort den hvite hinnen.

Skjr appelsinene i skiver og legg skivene i en

skl. Skrell og skjr rdlken i skiver.

Bland med appelsinskivene.

Rr sammen sennep, rdvinseddik, honning og salt.

Tilsett olivenolje under omrring.

Hell dressingen over appelsin- og rdlksblandingen.

Pynt med oliven og klippet persille. La salaten st

kaldt noen timer fr servering.

Oppskrift: Janssons fristelser la Paleo

JANSSONS FRISTELSE LA PALEO

DU TRENGER:

4 stpoteter

1 gul lk

1 boks ansjos

500 ml kokosmelk

Havsalt

Hvitlkspulver

Pepper

2 dl mandelmel

Sett ovnen p 225 grader. Skjr

stpotetene i staver og hakk lken.

Ha stpoteter, lk og ansjoser i en

ovnsform. Bland sammen kokosmelk

med havsalt, hvitlkspulver og

pepper. Hell over potetene. Bland

mandelmel med havsalt og pepper

og str over. Stek i ovnen i ca. 30

min.

Nam nam!

Oppskrift: Paleo-Lussekatter

PALEO-LUSSEKATTER


DU TRENGER (CA. 10 STK.)

5 egg

4 ss honning

1 dl kokosmelk

1 dl kokosmel

0,5 dl mandelmel

1 dl smaksfri kokosolje

50 g hakkede mandler

0,5 g safran

3 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

4 ss fiberhusk

1 egg til pensling

Rosiner til pynt

Sett ovnen p 175 grader.

Visp egg og honning porst i en

kjkkenmaskin eller med handmikser.

Smelt kokosolje og bland

i. Hell i kokosmelken. Rr inn alle

trre ingredienser og bland godt.

La svelle i 5 min.

Fukt hendene med vann, rull

deigen til plser og form til lussekatter.

Pensle med et egg og legg

p rosiner.

Stek midt i ovnen i ca. 15 min.

avhengig av ovn.

Oppskrift: Kjttboller

KJTTBOLLER


DU TRENGER:

500 g kjttdeig

1 egg

1 gul lk

Havsalt

Svart pepper

Bland kjttdeig med egg, havsalt

og pepper. Hakk lken i sm biter

og bland inn i kjttdeigen. Rull til sm kjttboller og stek i kokosolje.

Oppskrift: Pepperkake-Kuler

PEPPERKAKE-KULER


DU TRENGER (CA. 15 STK.)

10 kjernefrie dadler

2 dl mandelmel

2 ss smaksfri kokosolje

1 ts vaniljepulver

2 ts pepperkakekrydder

Miks alt i en kjkkenmaskin.

Fukt hendene med vann og

rull til sm kuler. Oppbevares

i kjleskapet.

Oppskrifter: Julens beste godteri DIY

Julens beste godteri DIY

Hjemmelaget julegodteri er bedre og ofte ogs sunnere enn sine kjpte motstykker. Og dessuten er det veldig morsomt kunne by p godsaker som du har laget selv. Med vre oppskrifter er det heller ikke s vanskelig eller tidkrevende. S, hva venter du p?

DIY-kulturen har aldri vrt mer populr. Vi liker lage ting selv, og vi setter pris p det som er hjemmelaget, ikke minst nr det gjelder godsaker. Heldigvis, for hjemmelaget godteri er uslelig. Og du, du m ikke lage s mange sorter. Tenk kvalitet framfor kvantitet, og velg ut dine egne favoritter. Her er noen av vre favoritter:

Mintsjokoladekuler

Deilige sjokoladegodsaker som er inspirert av en oppskrift
fra @fyscoachen. Peppermintolje er kraftig p smak, s vr
forsiktig og smak til slik at mintsmaken blir passelig.

ca. 15 stk

10dadler
1dl hakkede mandler
1dl kokosflak
3ss kokosolje
3ss kakao
3-4ss kaffe
2krm vaniljepulver

Et par drper peppermynteolje
Smeltet mrk sjokolade + litt kokosflak til pynt

Miks alle ingrediensene i en foodprocessor. Sett gjerne
blandingen kaldt en liten stund og form s til sm kuler.
Smelt mrk sjokolade og rull kulene i sjokoladen, str
over litt kokosflak og sett de i fryseren til de skal serveres.

Sjokolademandler

Litt pirk lage, men det er de verdt. Lag gjerne dobbel porsjon,
de har en tendens til forsvinne raskt?

200 gmandel
3ss honning
2ss sukker
ts salt
200g mrk sjokolade
3ss kakao

Sett ovnen p 175 grader. Rr sammen honning, sukker og salt i en stekepanne. La koke i noen minutter og vend s i mandlene. Hell de sukrede mandlene p en bakeplate med bakepapir og rist de i ovnen i 15-20 minutter. Rr om med en gaffel etter halve tiden, og pass p s de ikke blir brent.

Hell over mandlene p et nytt bakepapir og splitt mandlene fra hverandre med en gaffel og la de avkjle seg. Smelt sjokoladen og dypp mandlene i den. En og en hvis du har tlmodighet til det, ellers blander du bare mandlene i sjokoladen og separerer de nr du tar de opp. Legg de p et nytt bakepapir og la de avkjle seg. Rull mandlene i kakao. Klar for servering!

Deilige bringebrremser

Julerde remser med fruktsmak. Kan enkelt varieres med din
favorittfrukt eller br. Blbr med litt vaniljepulver er for eksempel kjempegodt!

5dl fryste bringebr
8-10stk. trkede aprikoser (eller dadler hvis du foretrekker det)
1 banan

Skrell bananen og miks alle ingrediensene til en jevn masse.
Bre massen tynt p en bakeplate med bakepapir (helst vokset/silikonbelagt). Sett ovnen p laveste varme og trk til det er
helt trt. Det tar ca. 6-8 timer. Glem ikke pne ovnsdren av og til
for slippe ut fuktighet. Fjern forsiktig bakepapiret og klipp eller riv
til passende remser. En bakeplate gir ca. 20 remser.

Pepperkakentter

Deilige, julete ntter passer utmerket til glggfesten!

Velg de nttene eller mandlene du liker best.

- 200 gntter/mandler
- dlflytende honning
- 1 tskanel
- 1 ts finmalt kardemomme
- ts malt ingefr
- ts malt kryddernellik

1.Sett ovnen p 150 grader.
2. Bland godt honning og krydder og rr s i nttene. Srg for at alt blir godt blandet.
3. Hell rren p en bakeplate med bakepapir. Rist midt i ovnen i
ca. 20 min. Pass p s de ikke blir brent.
4.Avkjles og brytes fra hverandre. Spis og nyt!

Oppskrift: Banan/kanel brownies

Banan/kanel brownies

500 g eggehviter

130 g havregryn

60 g Forever Ultra Vanilje

2 ts kanel

2 ts kakaopulver

1 ts bakepulver

1 most banan, ca. 130 g

Sett ovnen p 175 (ikke varmluft).

Bland alle ingredienser i en bolle. Rr godt og la blandingen

st i 15 minutter. Hell rren i en smurt bakeform eller

muffinsformer.

Stek i 25-30 minutter, avhengig av strrelsen p formen.

Pynt eventuelt med kanel og hakkede mandler.



-Kirsten ~xoxo~

Muffins!

TIL 12 MUFFINSER TRENGER DU:

3 egg

1 banan

50 ml smeltet kokosolje

1 dl mandelmel

kokosmel

4 ss kakao

1 ss Forever Bee Honey

1 ts vaniljepulver

1 ts bakepulver

Sett ovnen p 150 grader, gjerne p

varmluft. Miks egg og banan i en

foodprocessor. Tilsett kokosolje og

honning.

Bland alle trre ingredienser i en

bolle og hell s i rren.

Fordel rren i 12 muffinsformer

og stek i ovnen i ca. 15

min.

Nyt!



-Kirsten

Ta hand om det du har hstet

Ta hand om det du har hstet

N er tiden inne for nyte hagens og skogens alle herligheter. Men tenk ogs p at det du ikke orker spise akkurat n kan saftes, syltes, trkes eller fryses for nytes p mrke hstkvelder. P med forkleet, og sett i gang.

Br og frukt
Lag deilig syltety og leskende saft ? garantert uten e-nummer. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, og du kan variere smakene nesten i det uendelige. Frys alt du ikke har tid til spise og drikke n, s kan du nyte dine handplukkede godsaker ogs om vinteren.

Sjekkliste for syltety og saft

  • Vr nye med ta bort skummet. Alt ?rusk og rask? skal bort.
  • Vr forsiktig med doble oppskriften. Kok istedenfor i flere omganger.
  • Rengjr glass og flasker veldig nye. Fyll de mens de er varme, for eksempel direkte fra oppvaskmaskinen.
  • Fyll glassene helt til kanten for minske risiko for mugg.
  • Oppbevar syltety og saft kjlig og mrkt s holder de seg lengre og smaker mer.

Epler
Lag eplemos og bak eplekaker og paier i massevis. Lag eplesaft og eplekrem ? og frys ned eplebter for bake med de i vinter (de kan bli litt brune, men det vises jo ikke i kaken?). Vinterepler kan oppbevares kjlig, men frostfritt innpakket i papir, gjerne p et litt fuktig sted. Og du, trkede epleskiver er jo like godt som godteri.

Tomater
Det er ikke s mye som kan mle seg med gleden av hste sine egne tomater. Og om avlingen blir stor s er det mye godt du kan lage: egen ketchup, tomatmarmelade, koke tomatsaus og fryse ned eller lage egne ?soltrkede? tomater i ovnen.

Poteter
Poteter oppbevarer du enten kjlig i en kjeller eller i kjleskapet. Hvis du ikke har mulighet til det s kan du gjre det p den gamle mten. Du legger da potetene utendrs i en kjegleformet haug som du dekker med noen desimeter med trr halm, og deretter noen desimeter jord. La det gjerne vre en pning p et par desimeter uten jord p toppen. Nr det blir minusgrader s skal ogs denne pningen dekkes. Grav s ut poteter ved behov.

Gulrtter
Senere sorter br helst oppbevares i en jordkjeller. Legg gulrtter og sand lagvis i kasser eller btter. En hg luftfuktighet er bra fordi da vil ikke gulrttene krympe. Et alternativ for deg som ikke har jordkjeller er skjre gulrttene i tykke skiver eller terninger, forvelle de i en gryte og fryse de til de skal brukes.

Rdbeter
Den klassiske metoden for konservere rdbeter er lage en lake med rdbeter i skiver. Hvis man ikke vil bruke rdbetene med en gang s kan de ogs lagres p samme mte som gulrtter.

Gul og rd lk
La lken ligge ute p jorden og trke noen dager, opptil en uke, etter at du har plukket de. Hvis det er veldig mye regn s kan du istedenfor la de ligge under tak p noen aviser. Oppbevare s lken trt slik at den holder seg hele vinteren.

Agurk
Selvlaget syltet agurk er fantastisk godt. Skjr i tynne skiver og legg i eddiklake. Du kan ogs lage din egen bostonagurk med litt lk og paprika.

Persille, dill, gresslk og basilikum
Hstes kontinuerlig etter hvert som de vokser. Desto mer man hster, desto mer bruker de vokse. Klipp i smbiter og frys.

Andre krydderplanter
Liksom med dill og persille, s kan de fleste krydderplanter fryses. Men du kan ogs trke urter. Urter som egner seg bra for trke er f.eks. oregano, timian, rosmarin, salvie, mynte, estragon og sitronmelisse. Spre de i tynne lag og la de ligge til de er riktig trre. Oppbevares s trt og varmt i lufttette bokser.

flere tips og oppskrifter finner du under nyhetsbrev i min nettbutikk

Oppskrift: Eplepai med ekstra alt

Eplepai med ekstra alt

Nok til en vanlig paiform

Paideig:
2,5 dl hvetemel
100 g smr
2 ss brun farin
2 eggeplommer

Fyll:
4 syrlige epler
50 g smr
1 dl brun farin
1 dl mandelflak, ristet
50 g hvit sjokolade
50 g mandelmasse

Gjr slik:
Begynn med deigen. Knahvetemelogsmrsammen til en smulete masse. Tilsettbrun farinogeggeplommerog bland godt til en fast deig. Legg blandingen p et melet underlag og kna til en jevn deig. Trykk deigen jevnt utover i paiformen, og sett den i kjleskapet mens du lager fyllet.

Sett ovnen p 225. Skrell, fjern kjernehuset og skjreplenei bter. Smeltsmreti en stekepanne, tilsettbrun farinog eplebtene. La det hele smkoke p litt over middels temperatur, rr av og til. Etter ca. 10 minutter begynner sukkerblandingen tykne og eplene begynner bli myke. Bland ihalvparten av mandelflakeneog hell hele herligheten over deigen i paiformen. Rivhvit sjokoladeogmandelmasseover. Avslutt med str overresten av mandelflakene. Stek i ovn i ca. 25 minutter og server med vaniljesaus eller god vaniljeiskrem.

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

-Kirsten

Oppskrift: Hot hstsuppe med gresskar, karri og kokosmelk

Hot hstsuppe med gresskar, karri og kokosmelk

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 gul lk, hakket
2 hvitlksfedd, hakket
1 ss revet ferskingefr
1 rd chili, finhakket (ta ut frene hvis du ikke vil ha s sterk suppe)
1 ss karri
1-1 kg butternutgresskar
1 boks kokosmelk
5 dl vann
2 grnnsaksbuljongterninger

Gjr slik:
Del gresskaret, fjern frene og skallet. Skjr gresskaret i mindre biter. Fres lk og hvitlk i litt olivenolje p middels varme til alt er blankt og mrt. Tilsett ingefr, chili, karri og gresskarbiter og la de svette noen minutter, men pass p s de ikke blir brent. Tilsett s kokosmelk, vann og grnnsaksterninger. La koke til gresskaret er mykt, det tar ca. 10-15 minutter. Miks suppen jevn og server med et utvalg av godsaker, da kan alle velge sine favoritter toppe suppen med.

Eksempel p passende topping:Finhakket chili, fetaost, spr bacon, ristede gresskarfr, osv.
Server suppen med:Ulike typer brd + smr og ost, eller hvorfor ikke kremost?

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

-Kirsten

Oppskrift: Gulrotsmuffins

500 g finrevet gulrot

100 g rismel (fullkorn) eller spelt

250 g dadler uten steiner

6 ss Forever Ultra Vanilla

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

Revet skall av sitron

3 egg

Bland alt i en foodprocessor til en jevn rre. Fordel i de smurte

muffinsformene. Stek i 35 minutter ved 175 grader. Kan fryses.

Inneholder verken sukker eller gluten.

Frisesalat med tranebr og pistasjntter

Frisesalat med tranebr og pistasjntter


3 ss god olivenolje
2 ss hvit balsamicoeddik
ts sukker
Havsalt og malt svartpepper
1 endivie og 1 stort hode frisesalat i mindre biter
1,5 dl trkede tranebr
1,5 dl grovt hakkede pistasjntter


Rr sammen olje, eddik og sukker i en bolle. Krydre med salt
og pepper. Tilsett endivie, salat, tranebr og pistasjntter.
Bland godt, serveres med en gang.

Piggelin - Smoothie



Aloe Vera Drink!

Her er noen oppskrifter p Aloe Vera Drinker. Spessielt godt n i varmen :)


Energidrikk med Tranebr (2pers)

3 dl tranebrjuice

6 cl Aloe Berry Nectar

1 dl appelsinjuice

150 gram bringebr

1 ss sitronjuice

Kjr i blender i ca 1 Minutt!

Soloppgang (4pers)

12 cl Aloe Vera Gel

12 cl presset appelsin

Bland godt og hell i sm glass!

Hint av sitron (1pers)

1 eple

1 agurk

1 sitron

3 cl Aloe Vera Gel

Kjr i blender i 1 minutt!

Aloe Vera Helse Drikk (1pers)

1 skrellet appelsin

2 grnne epler

2 gullertter

3 cl Aloe Vera Gel

Kjr i blender i 1minutt!

Hstgld (4pers)

12 cl Aloe Berry Nectar

12 cleplejuice

Bland godt og server i sm glass!

Eksotisk Aloe Vera Drink (1pers)

1 grnt eple

1 gulrot

1-2 kopper frisk ananas

3 cl Aloe Vera Gel

Du kan ogs ha i litt kokosmelk hvis du vil! Gjr den enda sunnere!

Kjr i blender i 1 minutt!

Aloe Blue Moon (1pers)

3 cl Aloe Vera Gel

10 cl ananasjuice3

2 cl Kokosmelk

1 cl curacao

1 ts honning

Kjr i blender i 1 minutt. Hell i longdrinkglass med knust is. Pynt glasset med en skive appelsin og sesongens br.


Har noen av dere prvd en Aloe Vera Drink?

Hva syns dere?

Er det noen som har en favorittoppskrift?

Nyt en sunn dag!

-Kirsten

Forfriskning i hverdagen

Etter som jeg nrmest er sluttet drikke alkohol prver jeg fordet kunne drikke litt friske og enkle drinker uten alkohol nr jeg er sammen med andre. P sommeravsluttninga sammen med mine kollegaer p fredag ble det da mozell med frosne bringebr. Funker bde som isbit og friskere opp smaken :-)

Ideen fikk jeg fra bryllupet til storebror min da det ble servert champagne med frosne jordbr som velkommstdrink til dem som drakk alkohol og mosell med jordbr til oss som kjrte og ikke drakk.

man kan jo bruke nesten alt av frukt og br til dette bde i vann, farris, sprite, osv. Kun fantasien som stopper deg :-)

ss er det jo ingen problem smake til med alkohol fr dem som nsker der ;)

, Hattfjelldal

Hei! Heter Kirsten, er 28r. Hopper rundt og prver og vre blid og glad for det meste. Drmmer om framtiden. Jobber som selvstendig for Forever Livings Aloe Vera Produkter som er Verdens ledende p Aloe Vera produkter. Er grdsjente og hestejente :) Generelt veldig interessert i dyr. Kommer til blogge om litt av vrt nr det passer Livsmotto: Alt skal prves!

hits