Oppskrifter og drikker

Oppskrift: Kake på 1-2-3

Denne kaka har kun 3 ingredienser (4 med bærene).











 

Ingredienser:

2pk safarikjeks

1pk familiepakke philladelfia

1pk kremfløte

valgfrie frukter og bær

 

Slik gjør du:

knus kjeksene og lag bunn av dem. (knus godt)

La philladelfian stå å bli romtemperert.

Pisk krem av fløten og vend inn philladelfian i kremen.

Ha kremen over bunnen.

Ha bærene på toppen.

1-2-3 ferdig.

 

 

Kirsten - Forever Business Owner

 

Is av frosne bananer og proteinpulver med sjokoladesmak





Prøvde noe nytt i kveld når jeg driver å tester Ultra Shaken til Forever Living :)

Nå har jeg drukket de forskjellige smakene og prøvd dem med både melk og vann, så nå tenkte jeg at man kunne prøve litt andre ting.

Så nå stod turen for å lage is av frosne bananer, ha dem i blenderen sammen med proteinpulver.

Ble faktisk ikke så værst, bare at jeg tror blenderen her synger på siste vers, den klarte ikke helt jobben sin så jeg måtte ha i en skvett melk og litt kesam.

 

Kirsten - Forever Business Owner

#is #ice #proteinpulver #ultra #sjokolade #sjokoladeis #banan #bananis

Mai - Oppsummering av oppskrifter

Da er det på tide å oppsummere de oppskriftene jeg la ut i mai :D

 

Pasta med ost i rømmesaus


 

LEFSEPIZZA




Oppskrift: Lefsepizza

Dette har jeg sett flere som lager for tiden, så ser ut som det er siste trend. Men hvorfor ikke? Det er superenkelt og går kjapt og lage og du putter på akkurat det DU har lyst på. Også er det selvfølgelig supergodt :)

Jeg fant frem to tacolefser fra fryseren og lagde to pizza til meg og lillebroren min. Og brukte det vi hadde i huset.

 

Først smørte jeg på litt tomatpure sammen med litt rømme i bunnen.

Så var det bare å legge på det vi hadde og det man hadde lyst på. Her ble det pølse, paprika, tomat, squash og ost. Krydret litt med timian og oregano.

Putta den i ovnen på 225 grader i ca 10 min. Til osten er smeltet og bgynner å bli gyllen. Men følg med så brødet ikke brenner seg.

 

NAM! NAM!

Toppet med litt tortillaships ;)

 

 

- Kirsten ~xoxo~

 

#oppskrift #oppskrifter #mat #middag #middagstips # pizza #blogg #hverdag

April - Oppsummering av oppskrifter

Oppskrift: Pasta med ost i rømmesaus

Når man er sulten og ikke har noe mat i huset får man lete seg rundt og se hva man finner.

Så da ente det opp med pasta med ost i en rømmesaus.

 

Koket opp vannet litt og hadde i 4 kuler  pasta fra Barilla sin Bolognesi. Sammen med pastaen hadde jeg også litt hvitløk i vannet.

Mens pastaen koket ordnet jeg rømmen (her kan du bruke det du ønsker) Tok noen spiseskjeer med rømme i en kopp. Hadde i litt hvitløk og kuttet opp agurk i små terninger og hadde oppi koppen. Hadde også litt tomat i koppen.



Kuttet så opp ost i terninger og tomat. Brukte geitosten fra tine. Kan være bedre og raste osten over pastaen enn å bruke terninger som jeg gjorde.

Når pastaen er ferdig koket heller du av vannet.

Ha så i osten. Og gjerne vent litt så den får begynt å smelte litt.

Ha så i tomatene og rør/bland godt

Så helte jeg over rømmeblandingen og rørte det sammen.

 

Anbefaler også å servere dette med noe godt brød og gjerne en liten salat på siden. Du kan jo bruke nesten hva du vil til pasta og mixe sammen. Kun fantasien som stopper deg.

 

 

- Kirsten ~xoxo~

 

#oppskrift #oppskrifter #mat #middag #middagstips #pasta #hverdag #blogg #barilla #rømme #ost #geitost #agurk #tomat 

Oppskrift: Søtpotetpannekaker

Av restene jeg fikk fra innholdet til søtpotetene da jeg lagde fylte søtpoteter brukte jeg til å lage pannekaker neste morgen.

(oppskrift fylte søtpoteter)

 

Ingredienser:

200g søtpotet

1 egg

50g havregryn

2 ss sukker (eller sukrin gold)

1ts kanel

1 ts bakepulver

0.5-1 dl vann

(du kan også ha i 20g proteinpolver om du ønsker, sjokolade)

Har du ikke rester av søtpoteter men bruker hele, koker du dem først myke og skreller dem.

Bruk en stavmikser og bland sammen alle ingrediensene.

Stek på middels varme. De kan brenne seg fort.

Disse blir søte og gode i smak og du kan toppe dem med det du syns passer best.

 

Følg gjerne bloggen på facebook - her

 

-Kirsten ~xoxo~

 

#oppskrift #middagstips #middag #oppskrifter #mat #hverdag #blogg #søtpotet #onsdag #pannekake 

Oppskrift: Muffins-eksperimentering

En søndag jeg fikk være alene hjemme heiv jeg med i bakingen. Jeg har lenge hatt lyst på muffins men klarte aldri bestemme meg for hvilke muffins jeg skulle lage. Derfor ble det litt eksperimentering med muffins og jeg gikk gjennom skuffer og skap for å se hva jeg kunne pytte i muffinsene.

Ble et overanskende bra resultat og jeg har mange ideer for hva jeg skal ha i røra neste gang :)

 

MUFFINS 

 

Jeg startet med å dobble den muffins-oppskriften jeg fant.

Jeg brukte:

200g smør

300g sukker

6 egg

300g hvetemel

2 ts bakepulver

1 dl melk

Jeg smeltet smøret litt så det skulle bli litt mykere før jeg rørte inn sukker.

Hadde så i ett og ett egg.

Rørte inn hvetemel og bakepulver.

Sper på med melka etterhvert som det tykner.

Da gunnoppskriften var klar var det bare å blande i det jeg hadde lyst på og som jeg fant liggende som kunne brukes.

 

Først tok jeg et halvt eple som bare lå der. skrelte det, skjerte det i biter og hadde kanel over dem. Hadde dem i formene og fylte røre over dem. Strødde litt kanel på toppen før jeg satte dem i ovnen.

  

Så tok jeg litt av røra og hadde i rød konditorfarge. Hadde den røde røra i bunn og helte litt av den andre røra over. Gøy å mixe farger. Skulle ønske jeg hadde flere farger.

  

Så blandet jeg ut 1ts gelatinpulver med 1 dl lunket vann i en skål. Hadde også i noen dråper konditorfarge og 4-5 skjeer med røre i denne skålen. Satte dette i kjøleskapet mens jeg gjorde ferdig de andre muffinsenen.

Så lagde jeg noen muffins hvor jeg hadde nøtter i. Jeg brukte hasselnøtter.

 

Etter det lagde jeg noen muffins med hakkede sjokoladebiter. På den ene strødde jeg litt kanel på før steking.



Så var det på tide å lage gele-muffinsene. Disse var jeg mest spente på hvordan de kom til å bli. Jeg hadde først litt røre i bunnen før jeg helte over den utrørte røren med gele i.

 


Jeg stekte muffinsene på 200 grader i 20-25 minutter. Steker til de begynner å bli gylne. Brukte store muffinsformer. 

  



Så er dere kanskje spent på resultatet??

 

 Kanel og Eple-muffins

 
Kjempe gode, men jeg har vært litt for gjerrig med eplene. Her er det bare å kjøre på med enda mere epler :)

 

Gele-muffins

 
Disse var jeg jo mest spente på. Overaskende bra resultat. Ser ut så geleen har samlet seg i midten, så hadde jo vært kult å hadd en annen farge i gelen. Jeg spiste dem mens dem enda var varm og du fikk nesten litt følelsen med en gang at dem var litt rå, men det blir geleaktig/mousseaktig. Her tror jeg også det hadde vært digg med jordbærbiter eller annen frukt/bær også i geleen. For den var ganske kjedelig å se på.

 

Sjokolade-muffins

 

Sjokolade er aldri feil :)

 

Regnbue-muffins

 
Disse ble pene å se på. Og herkan man jo bruke all verdens farger. Så kan jeg gjette meg til at det hadde vært enda deiligere med noen jordbærbiter inne her ;)

 

Nøtte-muffins

 
Mmm. Godt med nøtter, men også her har jeg vært litt snål med nøttene. Kunne godt vært noen nøtter inni også eller evt noe annet :)

 

Så nå utfordrer jeg deg til å løpe ut på kjøkkenet og røre sammen noen muffins med det du har liggende i skuffer, skap og kjøleskap. Når man lager muffins er det bare fantasien som sette grenser ;)

Jeg hadde masse mer jeg ville ha puttet i, men jeg ble fri for røre :)

 

 

-Kirsten ~xoxo~

 

#oppskrift #oppskrifter #muffins #mat #hverdag #blogg 

Oppskrift: Fylte søtpoteter

Endelig fikk jeg smakt søtpoteter, det har jeg hatt lyst til så lenge nå.

Ingrediense: (4posjoner)

2 søtpoteter

1 boks mais (eller det du har lyst på f.eks paprika, tomat, osv) 

1/2 rødløk

1 boks bog-skinke (her kan bytte ut til f.eks. pølsebiter, stekt kjøttdeig, linser eller annen type skinke)

1 hvitløksfedd

2ss tomatpure

Geitost (gjerne den fra Tine)

krydder om du ønsker det.

Slik gjør du:

Vask søtpotetene godt og del dem i to.

Sett dem i ovnen  på 200 grader i 30 minutter.

Mens potetene er i ovnen, blander du sammen skinke, mais, rødløk, hvitløk og tomatpure. Evt. krydder. Bland dette godt sammen.

Ta ut søtpotetene fra ovnen og skjær ut fyllet.

Fordel blandingen i potetene og topp med geitosten.

Sett potetene tilbake i ovnen i 10-15 minutter på 200 grader. Til osten er smeltet.

Server gjerne med en salat til.






Dette er mat som metter :)

Fyllet som du skjærer ut av potetene kan du ta vare på å lage evt scones eller pannekaker neste dag :)

 

Følg gjerne bloggen på facebook - her

Gjerne del innlegget.

 

 

-Kirsten ~xoxo~

 

#oppskrift #oppskrifter #middagstips #middag #mat #hverdag #blogg #søtpotet #sunt 

Mars - Oppsummering av oppskrifter

Hva laget jeg for noe GODT i mars?

 

Sesam og Havre Rundstykker


 

En liten "SjokoBombe"


 

Ble ikke det store laget i mars, men det kommer litt mer i april om dere venter og ser hva som kommer :)

-Ha en fortsatt fin dag!

 

Følg gjerne bloggen på facebook - her 

 

- Kirsten ~xoxo~

#oppskrift #oppskrifter #blogg #hverdag 

Oppskrift: Varm Appelsindrikk

Denne oppskriften kom jeg over for en god stund tilbake og tenkte denne må jeg prøve. 

 

Den må jo være genial for:

- sene, kalde vinterdager

- en litt sår hals

- når man er ute på tur 

- bare vil ha nå godt, enkelt og varmt

 

Jeg fikk endelig prøvd denne ut en lørdagskveld i mars ;)

 

VARM APPELSINDRIKK



Ingredienser for 2 drikker:

1 appelsin

2 stjerneanis

2 kardemommekapsler

1 kanelstang

2 ts frisk, revet ingefær

2ss honning (1ss i hver kopp)

ca 4 dl kokende vann

 

Vask appelsinen grundig for å få bort sprøytemiddel. Kutt den opp i båter/biter og fordel i hver sin kopp/glass.

Fordel krydder og honning på koppene og bland godt.

Hell over kokende vann og la det trekke litt.

 


Så er det bare å nyte en deilig varm kopp med masse godt.

 


Ettersom jeg hadde litt vondt i halsen tok jeg også en cognac ;)

 

Følg gjerne bloggen på facebook - her

 

#oppskrift #oppskrifter #appelsin #drikk #appelsindrikk 

 

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: SjokoBombe

På søndag fikk jeg lyst til å bake, men regnet med at jeg ikke hadde ingrediense til å lage hva som helst. Så da var det bare å sette seg ned å lete for å se hva man kunne finne av oppskrifter med det jeg kansje hadde i hus.

Startet letingen på godt.no, syns oppskriftene der er så oversiktlige. Og finner alltid masse godt der :)

Jeg fant disse to oppskriftene Jaffa-kaker og Espressomousse. Disse ble grunnlaget for det jeg fant ut jeg skulle lage, ettersom jeg ikke hadde alle tingene for å lage en av dem :)



 

Jeg brukte kjeks-bunn oppskriften fra Jaffa-kakene og brukte espressomoussen-kremen som topping.

 Kjeks-bunnen:

4 egg

100g sukker

100g hvetemel



 

Forvarm ovnen på 200 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Deretter vender du inn hvetemel i røra. 

Fordel røra i formene. (jeg brukte 12 store muffinsformer).

Stekes i 8-10 minutter til de er lysebrune i fargen.

 




 

Mens bunnene steker fixer man toppingen.

Her hadde ikke jeg de mengdene jeg trengte så måtte inprovisere litt :)

 

Topping:

200g  hakket mørk sjokolade

1,5 dl varm, stek kaffe eller espresso.

3 eggeplommer

3dl kremfløta, pisket krem.




 

Ha kaffe og sjokolade sammen i en bolle til sjokoladen smelter (kansje må du ha det over et vannbad).

La blandingen avkjøle seg litt.

Tilsett eggeplommene, ett av gangen.

Pisk så fløten og vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.



 

Ha dette over de nystekte kjeksbunnene, den mengden du ønsker, jeg bare fylte på det som var plass ;)

  


Så pyntet jeg med ekstra sjokoladebiter, banan og kiwi.

Skulle gjerne hatt noen jordbær på toppen og planen var også å legge en jordbærskive på kjeksen før jeg helte over sjokoladen :)

   



Ble ei sjikkelig bombe dette. Og ettersom den ikke kunne fryses så lett, var det bare å invitere fålk på kaffe. Jeg hadde tre igjen før kvelden var omme og de forsvant neste dag ;)

 

Koz dere!

 

Moren min lagde noen Lavkarbo-brød tildligere på kvelden



 

 

-Kirsten 

 

Oppskrift: Sesam/Havre Rundstykker

I forige uke laget jeg disse rundstykkene som jeg kom over oppskriften på hos en av de bloggerne jeg leser mest om dagen, nemlig bloggen til fitnessnora :) Bare digger den :)

Disse var så lettvinte at jeg måtte prøve de ut med en gang nesten. Tok meg vell ikke mer enn 30 min fra jeg startet til de var ferdig stekte :)

 

Ingredienser:

7 dl havregryn

2,5 dl sesamfrø

2 egg

3 dl vann




Bland alt godt sammen i en bolle. Du kan evt tilsette 1 ts  salt og 1 ts bakepulver.

 


Jeg bare "klæsjet" dem med en skje på en stekeplate med bakepapir og hev dem i ovnen.




Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.

 

 

Jeg vil anbefale å lage litt større boller eller rundstykker av dem slik at det ikke blir så mange. De passer best å spise når dem er ferske. Og passer ikke å ligge i så mange dager.

De smaker ikke så mye, så jeg måtte ha pålegg på dem for å synes dem var noe gode å spise, men OG! som de metter. Jeg lagde dem jo litt små og jeg spise vell 2 1/2 bolle og jeg ble stappmett. Og var stappmett leeenge. Var nesten ond :p Så ble jeg sulten igjen midt i natta. Så de passe best til frokost eller kveldsmat litt seinere enn jeg spisete dem :) Sunn er de også ;)

 

-Ha en fortsatt fin kveld alle sammen ;) Kansje dette blir kveldsmaten din?

 

-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: Boller m/innbakt brunost

Endelig fikk jeg testet ut denne oppskriften på:

 

Boller m/innbakt brunost

Ingredienser:

3-4 dl hvetemel

2 dl havremel

0,5 dl fiberfin

1,5 dl sukrin gold

1 pk tørrgjær

1 ts kardemomme

2 ts honning

1 dl melk

60g mager kesam

2 egg

40g lettmargarin

50g brunost



Slik gjør du:

1. Bland sammen alt det tørre.

2. Varm opp melk og rør inn honningen.

3. Pisk sammen kesam og egg.

4. Bland sammen det tørre og det våte. (blir en litt klissete deg)

5. Rør godt sammen

6. Smelt smøret og rør det inn i deigen.

7. La deigen heve i 30 min

8. Rasp opp eller skjer brunosten i biter og ha det i deigen eller rull bollene i brunost-raspen.

9. Rull ut bollene og ha dem på et stekebrett med bakepapir.

10. La bollene heve i 30 min.

11. Pensle bollene med egg før steking.

12. Stek bollene på 200 grader i 15-20 minutter.

 

     

Jeg hadde ikke havremel, fiberfin, sukrin gold eller kesam da jeg skulle bake. Så jeg erstattet havremel og fiberfin med en blanding av noe som heter "kornbrød" og byggmel også brukte jeg litt mer hvetemel. Brukte vanlig sukker istede for sukrin gold og brukte 2-3 ss med vanlig rømme istede for kesam. 

Funket fint det :)

 

 Penslet med egg før steking.

 NAM NAM - Ferdig stekte.

  

De ble helt fantastisk gode, og jeg holdt på å lage rare "nytelses" lyder da jeg spiste disse. ANBEFALES virkelig til alle! Nam-Nam!!!

 

Å til kvelds kom det besøk og da ble det selvfølgelig servert boller til kaffen. De likte godt disse bollene :)

 

-Ha en fin dag!

 

- Kirsten ~xoxo~

 


Oppskrift: Red Velvet Kake m/Ostekrem

Ingredienser til Red Velvet:

120 gr smør

100 gr sjokolade

200 gr sukker

2 egg

1 ss vaniljeekstrakt

Ca 2 ts rød konditorfarge

85 gr mel

1/4 ts salt

Ingredienser til Ostekrem:

200 gr philadelphia

75 gr sukker

1 egg

1/2 ss vaniljeekstrakt




Slik gjør du:
Sett ovnen på 170 grader.
Smør en form eller bruk muffinsformer.
Smelt smør og sjokolade over vannbad.
Avkjøles litt.



Pisk sammen egg, sukker, kjernen fra vaniljestang og rød farge i en bolle.



Ha i sjokoladeblandingen.
Rør til du får en glatt fin masse.
Ha i mel, salt og forever ultra shocolate
Rør til det er blandet sammen. 
Hell den så over i en kakeform eller i muffinsformer. 
Pisk så ihop ostekremblandingen til en glatt fin blanding.
Hell denne over på Red velvet bunnen.
Stekes i ca 30 minutter.
 



Denne skal jeg lage flere ganger og jeg skal prøve å lage den med noen andre ingredienser i også :) Blir spennende og forhåpentligvis godt :)
-Kirsten ~xoxo~

Oppskrift: Kjølskapsgrøt/Overnight Oats

Her er et par forskjellige oppskrifter på Kjøleskapsgrøt

 

Overnight Oats

1,5dl Havregryn

1dl Melk

1dl Gresk yoghurt eller Mager Kesam

1/4ts salt

1ts søtning (sukker, sukrin el honning)

Litt kanel og kardemomme

 

Rør sammen og sett det i kjøleskapet over natten så er frokosten klar når du våkner ;)

 




Kald Havregrøt m/Honning og Aprikos

Til 2 porsjoner

2dl Havregryn

2dl Melk

1ts Vaniljesukker

4 tørkede aprikoser

1dl Matyoghurt

2ss flytende honning

Bland sammen havregryn, melk og vaniljesukker i glass/beholder med lokk.

Skjær aprikosen i små biter og bland godt sammen med havregrynblandingen og ha på lokk og sett det i kjøleskapet til neste morgen.

På morgenen rører du inn yoghurt og honning.

Server med topping av aprikos og mandler.

 

 

Studentens Overnight Grøt

2dl Kokosmelk

2dl Vann

1dl Chiafrø

1ts Kanel

3ss Havregryn

1ss Gojibær

1ss Hampfrø

1ss Kokosflak

1/2 banan i skiver

1 neve blåbær

Bland sammen kokosmelk, vannm chiafrø og kanel i en blender.

Rør inn havregryn og gojibær, og hell røren over i et glass/boks med lokk og sett det i kjøleskapet  over natten.

Neste morgen rører du sammen toppingen med hampfrø, kokosflak, banan og blåbær og heller over før servering.

 

 

Overnight Oats Chocolate

Til 2 porsjoner

1 Banan

2dl Havregryn

1dl Vaniljeskyr

1,5dl Melk

2ss Forever Ultra Chocolate

Mos bananen og bland i de andre ingrediensene og sett det i kjøleskapet i en beholder med lokk over natten.

Server med topping av friske bær og frukt.

 

Denne oppskriften kan også brukes til å lage med vaniljesmak, da bytter du ut Forever Ultra Chocolate med Forever Ultra Vanilla.

 

 

 

-Ha en fin dag

 

-Kirsten ~xoxo~

 

Oppskrift: Muffins av Ost, skinke og grønnsaker

Muffins av Ost, skinke og grønnsaker

 


 

Ingredienser til ca 28 muffins

8 egg

8 dl havregryn

2 bokser mager kesam

400g  skinke

300g revet ost

1 moden avokado

2 hvitløk

Grønnsaker etter ønske (ex. 1/2 purre og 1 hel paprika)

Salt, pepper og litt chilipulver

 

Slik gjør du:

Pisk eggene i en bolle. Tilsett havregryn, krydder og kesam.

 Rør til en jevn røre.

Kutt opp grønnsaker, skjær skinke i biter (eller kjøp smårett skinke), press hvitløk og hell alt over røra.

Tilsett tilslutt osten og rør godt sammen.

Fordel i store muffinsformer.

225 grader i 20-25 minutter til muffinsene er gylne og gjennomstekte.

 

 

Server dem med en god dressing som passer eller noe annet og gjerne server litt salat på siden av på fatet.

 

-Jeg lagde en litt stor mengde slik at jeg kunne fryse ned og f.eks enkelt ta med på jobb og varme opp.

 

Denne oppskriften fant jeg på bloggen til fitnessnora. Der var det også masse annet godt å finne, så er en blogg jeg anbefaler til dem som liker og lage mat og prøve nye ting :)

 

Så håper jeg det smaker!

 

- Kirsten 


Oppskrift: Polentagrøt

Polentagrøt

Enkel, kjapp og sunn grøt.

Fin til frokost eller lunch.

Til 4 posjoner:

9 dl melk

1,5 dl polentagryn

litt salt

 

Slik gjør du:

Kok opp melk, salt og evt litt sukker.

Når melken koker, vispes grynet inn. Visp godt.

La dem trekke/småkoke på svak varme i 5 minutter.

Blir grøten for tykk, spe med litt melk.

Server med hakkede mandler eller søtning. Prøv deg frem ;)

 

  



 

Vell bekommen!

 

- Kirsten

Oppskrift: Smakfull appelsinsalat

Smakfull appelsinsalat


Nyt en deilig appelsinsalat og boost ditt

vitamin C-inntak ? perfekt på vinteren!

 

DU TRENGER:

4 appelsiner

1 rødløk

1 ss grov Dijonsennep

1 ss rødvinseddik

1 ts havsalt

1 ts flytende honning

3 ss olivenolje

Steinfrie oliven

Persille

 

GJØR SLIK:

Skrell appelsinene og skjær bort den hvite hinnen.

Skjær appelsinene i skiver og legg skivene i en

skål. Skrell og skjær rødløken i skiver.

Bland med appelsinskivene.

Rør sammen sennep, rødvinseddik, honning og salt.

Tilsett olivenolje under omrøring.

Hell dressingen over appelsin- og rødløksblandingen.

Pynt med oliven og klippet persille. La salaten stå

kaldt noen timer før servering. 

Oppskrift: Janssons fristelser À la Paleo

JANSSONS FRISTELSE À LA PALEO

 

DU TRENGER:

4 søtpoteter

1 gul løk

1 boks ansjos

500 ml kokosmelk

Havsalt

Hvitløkspulver

Pepper

2 dl mandelmel

 

Sett ovnen på 225 grader. Skjær

søtpotetene i staver og hakk løken.

 

Ha søtpoteter, løk og ansjoser i en

ovnsform. Bland sammen kokosmelk

med havsalt, hvitløkspulver og

pepper. Hell over potetene. Bland

mandelmel med havsalt og pepper

og strø over. Stek i ovnen i ca. 30

min.

Nam nam!

Oppskrift: Paleo-Lussekatter

PALEO-LUSSEKATTER


DU TRENGER (CA. 10 STK.)

5 egg

4 ss honning

1 dl kokosmelk

1 dl kokosmel

0,5 dl mandelmel

1 dl smaksfri kokosolje

50 g hakkede mandler

0,5 g safran

3 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

4 ss fiberhusk

1 egg til pensling

Rosiner til pynt

 

Sett ovnen på 175 grader.

 

Visp egg og honning porøst i en

kjøkkenmaskin eller med handmikser.

Smelt kokosolje og bland

i. Hell i kokosmelken. Rør inn alle

tørre ingredienser og bland godt.

La svelle i 5 min.

 

Fukt hendene med vann, rull

deigen til pølser og form til lussekatter.

Pensle med et egg og legg

på rosiner.

 

Stek midt i ovnen i ca. 15 min.

avhengig av ovn.

Oppskrift: Kjøttboller

KJØTTBOLLER


DU TRENGER:

500 g kjøttdeig

1 egg

1 gul løk

Havsalt

Svart pepper

 

Bland kjøttdeig med egg, havsalt

og pepper. Hakk løken i små biter

og bland inn i kjøttdeigen. Rull til små kjøttboller og stek i kokosolje.

Oppskrift: Pepperkake-Kuler

PEPPERKAKE-KULER


DU TRENGER (CA. 15 STK.)

10 kjernefrie dadler

2 dl mandelmel

2 ss smaksfri kokosolje

1 ts vaniljepulver

2 ts pepperkakekrydder

 

Miks alt i en kjøkkenmaskin.

Fukt hendene med vann og

rull til små kuler. Oppbevares

i kjøleskapet.

Oppskrifter: Julens beste godteri DIY

Julens beste godteri DIY

Hjemmelaget julegodteri er bedre og ofte også sunnere enn sine kjøpte motstykker. Og dessuten er det veldig morsomt å kunne by på godsaker som du har laget selv. Med våre oppskrifter er det heller ikke så vanskelig eller tidkrevende. Så, hva venter du på?

 

DIY-kulturen har aldri vært mer populær. Vi liker å lage ting selv, og vi setter pris på det som er hjemmelaget, ikke minst når det gjelder godsaker. Heldigvis, for hjemmelaget godteri er uslåelig. Og du, du må ikke lage så mange sorter. Tenk kvalitet framfor kvantitet, og velg ut dine egne favoritter. Her er noen av våre favoritter:

 

Mintsjokoladekuler

Deilige sjokoladegodsaker som er inspirert av en oppskrift
fra @fyscoachen. Peppermintolje er kraftig på smak, så vær
forsiktig og smak til slik at mintsmaken blir passelig.

ca. 15 stk

10 dadler
1 dl hakkede mandler
1 dl kokosflak
3 ss kokosolje
3 ss kakao
3-4 ss kaffe
2 krm vaniljepulver

Et par dråper peppermynteolje
Smeltet mørk sjokolade + litt kokosflak til pynt

Miks alle ingrediensene i en foodprocessor. Sett gjerne
blandingen kaldt en liten stund og form så til små kuler.
Smelt mørk sjokolade og rull kulene i sjokoladen, strø
over litt kokosflak og sett de i fryseren til de skal serveres. 

Sjokolademandler

Litt pirk å lage, men det er de verdt. Lag gjerne dobbel porsjon,
de har en tendens til å forsvinne raskt?

200 g mandel
3 ss honning
2 ss sukker
½ ts salt
200 g mørk sjokolade
3 ss kakao

Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen honning, sukker og salt i en stekepanne. La koke i noen minutter og vend så i mandlene. Hell de sukrede mandlene på en bakeplate med bakepapir og rist de i ovnen i 15-20 minutter. Rør om med en gaffel etter halve tiden, og pass på så de ikke blir brent.

Hell over mandlene på et nytt bakepapir og splitt mandlene fra hverandre med en gaffel og la de avkjøle seg. Smelt sjokoladen og dypp mandlene i den. En og en hvis du har tålmodighet til det, ellers blander du bare mandlene i sjokoladen og separerer de når du tar de opp. Legg de på et nytt bakepapir og la de avkjøle seg. Rull mandlene i kakao. Klar for servering!

Deilige bringebærremser

Julerøde remser med fruktsmak. Kan enkelt varieres med din
favorittfrukt eller bær. Blåbær med litt vaniljepulver er for eksempel kjempegodt!

5 dl fryste bringebær
8-10 stk. tørkede aprikoser (eller dadler hvis du foretrekker det)
1 banan

Skrell bananen og miks alle ingrediensene til en jevn masse.
Bre massen tynt på en bakeplate med bakepapir (helst vokset/silikonbelagt). Sett ovnen på laveste varme og tørk til det er
helt tørt. Det tar ca. 6-8 timer. Glem ikke å åpne ovnsdøren av og til
for å slippe ut fuktighet. Fjern forsiktig bakepapiret og klipp eller riv
til passende remser. En bakeplate gir ca. 20 remser.

Pepperkakenøtter

Deilige, julete nøtter passer utmerket til gløggfesten!

Velg de nøttene eller mandlene du liker best.

-  200 g nøtter/mandler 
-  ½ dl flytende honning
-  1 ts kanel
-  1 ts finmalt kardemomme
-  ½ ts malt ingefær
-  ½ ts malt kryddernellik

1. Sett ovnen på 150 grader.
2. Bland godt honning og krydder og rør så i nøttene. Sørg for at alt blir godt blandet.
3. Hell røren på en bakeplate med bakepapir. Rist midt i ovnen i
ca. 20 min. Pass på så de ikke blir brent.
4. Avkjøles og brytes fra hverandre. Spis og nyt!

Oppskrift: Banan/kanel brownies

Banan/kanel brownies

500 g eggehviter

130 g havregryn

60 g Forever Ultra Vanilje

2 ts kanel

2 ts kakaopulver

1 ts bakepulver 

1 most banan, ca. 130 g

 

Sett ovnen på 175° (ikke varmluft). 

 

Bland alle ingredienser i en bolle. Rør godt og la blandingen 

stå i 15 minutter. Hell røren i en smurt bakeform eller 

muffinsformer.

Stek i 25-30 minutter, avhengig av størrelsen på formen.

Pynt eventuelt med kanel og hakkede mandler. 



 

 

-Kirsten ~xoxo~

Muffins!

TIL 12 MUFFINSER TRENGER DU:

3 egg

1 banan

50 ml smeltet kokosolje

1 ½ dl mandelmel

½ kokosmel

4 ss kakao

1 ss Forever Bee Honey

1 ts vaniljepulver

1 ts bakepulver

 

Sett ovnen på 150 grader, gjerne på

varmluft. Miks egg og banan i en

foodprocessor. Tilsett kokosolje og

honning.

 

Bland alle tørre ingredienser i en

bolle og hell så i røren.

Fordel røren i 12 muffinsformer

og stek i ovnen i ca. 15

min.

 

Nyt!

 

 

 

-Kirsten

Ta hand om det du har høstet

 

Ta hand om det du har høstet

Nå er tiden inne for å nyte hagens og skogens alle herligheter. Men tenk også på at det du ikke orker å spise akkurat nå kan saftes, syltes, tørkes eller fryses for å nytes på mørke høstkvelder. På med forkleet, og sett i gang. 

Bær og frukt
Lag deilig syltetøy og leskende saft ? garantert uten e-nummer. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, og du kan variere smakene nesten i det uendelige. Frys alt du ikke har tid til å spise og drikke nå, så kan du nyte dine handplukkede godsaker også om vinteren.

Sjekkliste for syltetøy og saft

  • Vær nøye med å ta bort skummet. Alt ?rusk og rask? skal bort.
  • Vær forsiktig med å doble oppskriften. Kok istedenfor i flere omganger.
  • Rengjør glass og flasker veldig nøye. Fyll de mens de er varme, for eksempel direkte fra oppvaskmaskinen.
  • Fyll glassene helt til kanten for å minske risiko for mugg.
  • Oppbevar syltetøy og saft kjølig og mørkt så holder de seg lengre og smaker mer.

Epler
Lag eplemos og bak eplekaker og paier i massevis. Lag eplesaft og eplekrem ? og frys ned eplebåter for å bake med de i vinter (de kan bli litt brune, men det vises jo ikke i kaken?). Vinterepler kan oppbevares kjølig, men frostfritt innpakket i papir, gjerne på et litt fuktig sted. Og du, tørkede epleskiver er jo like godt som godteri.

Tomater
Det er ikke så mye som kan måle seg med gleden av å høste sine egne tomater. Og om avlingen blir stor så er det mye godt du kan lage: egen ketchup, tomatmarmelade, koke tomatsaus og fryse ned eller lage egne ?soltørkede? tomater i ovnen.

Poteter
Poteter oppbevarer du enten kjølig i en kjeller eller i kjøleskapet. Hvis du ikke har mulighet til det så kan du gjøre det på den gamle måten. Du legger da potetene utendørs i en kjegleformet haug som du dekker med noen desimeter med tørr halm, og deretter noen desimeter jord. La det gjerne være en åpning på et par desimeter uten jord på toppen. Når det blir minusgrader så skal også denne åpningen dekkes. Grav så ut poteter ved behov.

Gulrøtter
Senere sorter bør helst oppbevares i en jordkjeller. Legg gulrøtter og sand lagvis i kasser eller bøtter. En høg luftfuktighet er bra fordi da vil ikke gulrøttene krympe. Et alternativ for deg som ikke har jordkjeller er å skjære gulrøttene i tykke skiver eller terninger, forvelle de i en gryte og fryse de til de skal brukes.

Rødbeter
Den klassiske metoden for å konservere rødbeter er å lage en lake med rødbeter i skiver. Hvis man ikke vil bruke rødbetene med en gang så kan de også lagres på samme måte som gulrøtter.

Gul og rød løk
La løken ligge ute på jorden og tørke noen dager, opptil en uke, etter at du har plukket de. Hvis det er veldig mye regn så kan du istedenfor la de ligge under tak på noen aviser. Oppbevare så løken tørt slik at den holder seg hele vinteren.

Agurk
Selvlaget syltet agurk er fantastisk godt. Skjær i tynne skiver og legg i eddiklake. Du kan også lage din egen bostonagurk med litt løk og paprika.

Persille, dill, gressløk og basilikum
Høstes kontinuerlig etter hvert som de vokser. Desto mer man høster, desto mer bruker de å vokse. Klipp i småbiter og frys.

Andre krydderplanter
Liksom med dill og persille, så kan de fleste krydderplanter fryses. Men du kan også tørke urter. Urter som egner seg bra for å tørke er f.eks. oregano, timian, rosmarin, salvie, mynte, estragon og sitronmelisse. Spre de i tynne lag og la de ligge til de er riktig tørre. Oppbevares så tørt og varmt i lufttette bokser.

 

flere tips og oppskrifter finner du under nyhetsbrev i min nettbutikk

Oppskrift: Eplepai med ekstra alt

Eplepai med ekstra alt

Nok til en vanlig paiform

Paideig:
2,5 dl hvetemel
100 g smør
2 ss brun farin
2 eggeplommer

Fyll:
4 syrlige epler
50 g smør
1 dl brun farin
1 dl mandelflak, ristet
50 g hvit sjokolade
50 g mandelmasse

Gjør slik:
Begynn med deigen. Kna hvetemel og smør sammen til en smulete masse. Tilsett brun farin og eggeplommer og bland godt til en fast deig. Legg blandingen på et melet underlag og kna til en jevn deig. Trykk deigen jevnt utover i paiformen, og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Sett ovnen på 225°. Skrell, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Smelt smøret i en stekepanne, tilsett brun farin og eplebåtene. La det hele småkoke på litt over middels temperatur, rør av og til. Etter ca. 10 minutter begynner sukkerblandingen å tykne og eplene begynner å bli myke. Bland i halvparten av mandelflakene og hell hele herligheten over deigen i paiformen. Riv hvit sjokolade og mandelmasseover. Avslutt med å strø over resten av mandelflakene. Stek i ovn i ca. 25 minutter og server med vaniljesaus eller god vaniljeiskrem. 

 

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

 

-Kirsten

Oppskrift: Hot høstsuppe med gresskar, karri og kokosmelk

Hot høstsuppe med gresskar, karri og kokosmelk

Dette trenger du til fire porsjoner:

1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket
1 ss revet fersk ingefær
1 rød chili, finhakket (ta ut frøene hvis du ikke vil ha så sterk suppe)
1 ss karri
1-1 ½ kg butternutgresskar
1 boks kokosmelk
5 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger

Gjør slik:
Del gresskaret, fjern frøene og skallet. Skjær gresskaret i mindre biter. Fres løk og hvitløk i litt olivenolje på middels varme til alt er blankt og mørt. Tilsett ingefær, chili, karri og gresskarbiter og la de svette noen minutter, men pass på så de ikke blir brent. Tilsett så kokosmelk, vann og grønnsaksterninger. La koke til gresskaret er mykt, det tar ca. 10-15 minutter. Miks suppen jevn og server med et utvalg av godsaker, da kan alle velge sine favoritter å toppe suppen med. 

Eksempel på passende topping: Finhakket chili, fetaost, sprø bacon, ristede gresskarfrø, osv. 
Server suppen medUlike typer brød + smør og ost, eller hvorfor ikke kremost?

se flere oppskrifter under nyhetsbrev i min nettbutikk

 

-Kirsten

Oppskrift: Gulrotsmuffins

 

500 g finrevet gulrot

100 g rismel (fullkorn) eller spelt

250 g dadler uten steiner

6 ss Forever Ultra Vanilla

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 ts bakepulver

Revet skall av ½ sitron

3 egg

 

Bland alt i en foodprocessor til en jevn røre. Fordel i de smurte 

muffinsformene. Stek i 35 minutter ved 175 grader. Kan fryses. 

Inneholder verken sukker eller gluten.

Friséesalat med tranebær og pistasjnøtter

Friséesalat med tranebær og pistasjnøtter


3 ss god olivenolje
2 ss hvit balsamicoeddik
½ ts sukker
Havsalt og malt svartpepper
1 endivie og 1 stort hode friséesalat i mindre biter
1,5 dl tørkede tranebær
1,5 dl grovt hakkede pistasjnøtter


Rør sammen olje, eddik og sukker i en bolle. Krydre med salt
og pepper. Tilsett endivie, salat, tranebær og pistasjnøtter.
Bland godt, serveres med en gang.

Piggelin - Smoothie

 

Aloe Vera Drink!

Her er noen oppskrifter på Aloe Vera Drinker. Spessielt godt nå i varmen :)

 

 


 

Energidrikk med Tranebær (2pers)

3 dl tranebærjuice

6 cl Aloe Berry Nectar

1 dl appelsinjuice

150 gram bringebær

1 ss sitronjuice

 

Kjør i blender i ca 1 Minutt! 

 

 

Soloppgang (4pers)

12 cl Aloe Vera Gel

12 cl presset appelsin

 

Bland godt og hell i små glass!

 

 

Hint av sitron (1pers)

1 eple

1 agurk

1 sitron

3 cl Aloe Vera Gel

 

Kjør i blender i 1 minutt!

 

 

Aloe Vera Helse Drikk (1pers)

1 skrellet appelsin

2 grønne epler

2 gullerøtter

3 cl Aloe Vera Gel

 

Kjør i blender i 1minutt!

 

 

 

Høstglød (4pers)

12 cl Aloe Berry Nectar

12 cl eplejuice

 

Bland godt og server i små glass!

 

 

 

Eksotisk Aloe Vera Drink (1pers)

1 grønt eple

1 gulrot

1-2 kopper frisk ananas

3 cl Aloe Vera Gel

Du kan også ha i litt kokosmelk hvis du vil! Gjør den enda sunnere!

 

Kjør i blender i 1 minutt!

 

 

Aloe Blue Moon (1pers)

3 cl Aloe Vera Gel

10 cl ananasjuice3

2 cl Kokosmelk

1 cl curacao

1 ts honning

 

Kjør i blender i 1 minutt. Hell i longdrinkglass med knust is. Pynt glasset med en skive appelsin og sesongens bær.

 


 

 

 

 

Har noen av dere prøvd en Aloe Vera Drink?

Hva syns dere?

Er det noen som har en favorittoppskrift?

 

 

Nyt en sunn dag!

 

-Kirsten

Forfriskning i hverdagen

Etter som jeg nærmest er sluttet å drikke alkohol prøver jeg fordet å kunne drikke litt friske og enkle drinker uten alkohol når jeg er sammen med andre. På sommeravsluttninga sammen med mine kollegaer på fredag ble det da mozell med frosne bringebær. Funker både som isbit og friskere opp smaken :-)

Ideen fikk jeg fra bryllupet til storebror min da det ble servert champagne med frosne jordbær som velkommstdrink til dem som drakk alkohol og mosell med jordbær til oss som kjørte og ikke drakk.

Å man kan jo bruke nesten alt av frukt og bær til dette både i vann, farris, sprite, osv. Kun fantasien som stopper deg :-) 

Åsså er det jo ingen problem å smake til med alkohol før dem som ønsker der ;)

, Hattfjelldal

Hei! Heter Kirsten, er 28år. Hopper rundt og prøver og være blid og glad for det meste. Drømmer om framtiden. Jobber som selvstendig for Forever Livings Aloe Vera Produkter som er Verdens ledende på Aloe Vera produkter. Er gårdsjente og hestejente :) Generelt veldig interessert i dyr. Kommer til å blogge en god del om jobben min som forhandler for Forever Lvining og produktene vi har. Ellers om meg selv og det som interessere meg, tanker og følelser. Livsmotto: Alt skal prøves! Ellers takk for at du leser bloggen min:)

hits